of 65101 LinkedIn

Onveilige en vieze jeugdopvang Emmeloord dicht

Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock
1 reactie

Een opvangplek voor kinderen in Emmeloord moet voorlopig de deuren sluiten, omdat het er erg vies en onveilig was. Dat heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) bekendgemaakt.

Ducttape

Inspecteurs hadden in september en oktober een kijkje genomen op drie vestigingen van Flevostate. Bij één ervan, aan de Meldestraat in Emmeloord, zagen ze onder meer dat de deuren los in de sponningen hingen. Stopcontacten hingen los of waren met ducttape vastgemaakt, uit de kasten staken schroeven en spijkers en de stoelen waren kapot. In het televisiescherm zat een gat met scherpe randen, het fornuis miste knoppen en op het plafond en aan de muren zat 'kauwgum of een andere kleverige substantie'. Sommige kinderen hadden vies beddengoed en de kamer van een kind had bloedvlekken op de muur.

 

Verkeerd geïnformeerd

Kinderen vertelden de inspecteurs dat ze soms hardhandig werden aangepakt door de begeleiders, en dat die ook doorgingen als de kinderen pijn hadden. Dat mag alleen in noodgevallen, maar 'met deze aantallen is er geen sprake van incidentele noodsituaties', aldus de IGJ. Bovendien heeft Flevostate de inspectie 'verkeerd geïnformeerd'.

 

Passende maatregelen

Flevostate moet binnen vier maanden orde op zaken stellen. Als dat niet gebeurt, kunnen er 'passende vervolgmaatregelen' komen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door henk op
Ik neem aan dat het OM een strafrechtelijk onderzoek start. De verantwoordelijke is?