Advertentie
sociaal / Nieuws

Onrust in Assen na dood vermeende zedendelinquent

Een man is zaterdagmiddag in Assen om het leven gekomen nadat hij was mishandeld. Dat gebeurde in een speeltuintje aan de Iemstukken, een straat in woonwijk Peelo. Vijf omwonenden zijn opgepakt. Volgens de politie waren de vijf op de man afgegaan omdat ze hem verdachten van een zedendelict.

24 augustus 2019
zeden-delinquent.JPG

Een man is zaterdagmiddag in Assen om het leven gekomen nadat hij was mishandeld. Dat gebeurde in een speeltuintje aan de Iemstukken, een straat in woonwijk Peelo. Vijf omwonenden zijn opgepakt. Volgens de politie waren de vijf op de man afgegaan omdat ze hem verdachten van een zedendelict.

Onzedelijke handelingen
De politie kreeg tegen 13.00 uur een melding over een man op het veldje die onzedelijke handelingen zou uitvoeren met een kind. Agenten gingen daarop af, maar inmiddels bleken ook vijf mannen uit de omgeving ernaartoe te zijn gerend. Er ontstond volgens de politie een schermutseling. Toen agenten aankwamen, zagen die het slachtoffer op de grond liggen met de vijf mannen op zich.

Geschrokken
De politie heeft de vijf aangehouden. De politie onderzoekt nu wat er precies tussen de vijf en het slachtoffer is voorgevallen en bekijkt de melding van het mogelijke zedendelict. Er is al met veel mensen in de wijk Peelo gesproken, maar de politie zoekt nog meer getuigen. Burgemeester Marco Out van Assen heeft zich zaterdagmiddag laten bijpraten door de politie. Ook is hij in de wijk geweest om buurtbewoners te spreken, zegt een gemeentewoordvoerder. 'Het is nu ontzettend belangrijk dat de politie helder krijgt wat er precies is gebeurd. Daar werken nu dan ook heel veel mensen aan', zei de burgemeester. Uit gesprekken met mensen in de wijk is Out duidelijk geworden dat veel wijkbewoners erg zijn geschrokken. 'Door het mooie weer zaten veel mensen buiten. Ik weet niet hoeveel mensen het incident daadwerkelijk hebben gezien, maar er is nogal geschreeuwd, dus velen hebben het gehoord.'

Ondersteuning

De burgemeester en gemeente gaan de komende dagen in de gaten houden of mensen in de wijk ondersteuning nodig hebben. 'We blijven goed kijken wat er leeft. Verder is er een familie van wie iemand is overleden, en zijn er vijf families van wie er eentje is meegenomen voor verhoor. Ook die families gaan we ondersteunen.' (ANP)

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

JHAGM Sneuf van Toetellaere / bd
definitief K.O
WD
Dat krijg je in een rechts-populistische samenleving: eigenrichting. Hard aanpakken die gasten die het zo goed menen te weten hoe je een ander moet veroordelen.
Petra
De man is niet mishandeld. Misschien in vervolg eerst verdere berichtgeving even afwachten voordat je je mening geeft?



@WD: áls, ik zeg áls, blijkt dat de dode man al eerder bij de politie in beeld was voor zedenzaken dan is juist het slappe gedrag/beleid van onze links-georiënteerde samenleving de oorzaak van de vrijheid die deze man genoot.
H. Wiersma / gepens.
Hier is duidelijk een geheel onafhankelijk onderzoek noodzakelijk (dus niet onder leiding van de lokale politie). Het onderzoek zal moeten uitwijzen wie hier in de fout is/zijn gegaan.
Johan
@Spijker: Huh???? Vreemde opmerking !

Waarom kan de lokale politie geen onafhankelijk onderzoek doen in deze zaak. Dat is toch juist de core-business van de politie? Ik zie geen aanleiding waarom de politie zich nu juist uit deze zaak terug moet trekken, er zijn toch geen politieagenten bij betrokken ?
Advertentie