of 59220 LinkedIn

Onderwijsraad bemiddelt bij oprichten islamschool

De onderwijsraad gaat bemiddelen bij een conflict tussen de gemeente Amsterdam en de Stichting islamitisch Onderwijs.
4 reacties

De Onderwijsraad moet uitsluitsel geven in een conflict tussen de gemeente Amsterdam en de Stichting Islamitisch Onderwijs.

Verzoek afgewezen
Het college van burgemeester en wethouders vraagt de raad te beoordelen of zij terecht een verzoek van de stichting tot het oprichten van een nieuwe islamitische middelbare school in Amsterdam heeft afgewezen. Dat bevestigt de woordvoerster van onderwijswethouder Pieter Hilhorst donderdag.

Zelfde problemen
De Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) wil op de locatie waar tot 2011 het Islamitisch College Amsterdam zat een nieuwe scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo beginnen. De gemeente weigert echter de benodigde huisvestingsvergunning, omdat ze vreest dat de stichting tegen dezelfde problemen zal aanlopen als het op last van het ministerie van Onderwijs gesloten Islamitisch College Amsterdam.

Onder de maat
Het ICA moest in juli 2011 zijn deuren sluiten onder meer omdat het onderwijs onder de maat was en er te weinig leerlingen waren. De Stichting Islamitisch Onderwijs diende kort daarna een voorstel in voor een nieuwe islamitische middelbare school, waarvoor het ministerie goedkeuring gaf.

Verkapte doorstart
De gemeente vreest dat de SIO een verkapte doorstart is van het ICA en wil alleen meewerken als de nieuwe school aan een aantal eisen voldoet. Zo moet de samenstelling van het bestuur breder. Vier van de zeven bestuursleden van de SIO waren ook betrokken bij het ICA. Daarnaast eist de gemeente dat de nieuwe school een goed businessplan opstelt en meedoet aan een programma dat moet zorgen voor een kwaliteitsimpuls in het voortgezet onderwijs in de hoofdstad.

Te veel voorwaarden
Tot op heden heeft de stichting volgens de gemeente niet aan de gestelde eisen kunnen voldoen. De stichting meent op zijn beurt dat Amsterdam met het stellen van voorwaarden te veel inbreuk maakt op de vrijheid van onderwijs. Amsterdam wil nu van de raad weten of ze de vergunning terecht weigert. De Onderwijsraad heeft beloofd voor het zomerreces met een uitspraak te komen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door karretje op

Het lukt de islam, zowaar zonder hulp van buitenaf, steeds opnieuw om negatief in het nieuws te komen.Door J.Beerenhout azn (v/h vz AWRV (Ambtelijke Werkgroep v,.d. Religieuze Voorzieningen)) op
Zolang er openbarem (=neutrale), christelijke, joodfse, katholieke middelbare scholen bestaan, kan een bevolkingsgroep van ongeveer 1 mil;joen mensen, die wel beschikt oiver Islamtische basisscholen, geen Islamitische middelbare scholen ontzegd worden. Het opgeheven ICA was net goed aan het opkrabbelen, maar werd tijdens dat verbeteringstraject genekt. Dat men kritisch is naar oud-bestuurders die van het ICA geen succes maakten, en het nu weer proberfen, kan ik billijken - maar daar heeft de burgerlijke gemeente niks mee te maken.. Dat de gioede bestuurders (weer) hun verantwoordelijkheid nemen, is alleen maar te prijzen. Ander is het betreurenswaardige íslambashen'.
Door Willem op
De oprichting alleen al leidt al tot problemen. Niet doen dus. Niet na het ICA en niet na het geklooi bij Ibn Ghaldoun. Blijkbaar zijn islamieten niet in staat op ordentelijke wijze iets te organiseren en in stand te houden. Kortom, het loopt uit op ellende. Zoals eigenlijk alles vanuit dat geloof. Begin een openbare school en hou eens op met het opleggen van middeleeuwse en vrouwonvriendelijke verplichtingen. Het is 2013 mensen.
Door grafheuvel op
"dood ongelovigen,overal waar je ze tegenkomt"
Als ik dat zeg ben ik strafbaar, als een god het je voorschrijft bemiddelt de onderwijsraad.
Is onderwijs ook van boven wijs?