of 59329 LinkedIn

OM eist tot 3,5 jaar cel voor pgb-fraude

Tegen vier verdachten van grootscheepse fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb's) heeft het Openbaar Ministerie donderdag gevangenisstraffen tot 3,5 jaar geëist. De twee hoofdverdachten wonnen met hun Schiedamse zorgbureau het vertrouwen van tientallen veelal oudere cliënten.
Reageer

Tegen vier verdachten van grootscheepse fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb's) heeft het Openbaar Ministerie donderdag gevangenisstraffen tot 3,5 jaar geëist. De twee hoofdverdachten wonnen met hun Schiedamse zorgbureau het vertrouwen van tientallen veelal oudere cliënten en maakten hen volgens Justitie geld afhandig. Daarnaast zouden ze een ambtenaar van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) hebben omgekocht, waarop indicaties voor deze cliënten werden opgehoogd en verlengd.

Valse facturen

Volgens het OM hadden de verdachten de controle over meer dan vijftig rekeningen van cliënten en verdienden ze meer dan 1,2 miljoen euro met hun activiteiten. Een medewerker van een zorgstichting regelde valse facturen waarmee de pgb's werden verantwoord. ,,Hebzucht is bevredigd ten koste van hulpbehoevenden, belastinggeld en de samenleving", aldus de officier van justitie op de zitting. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.