of 59345 LinkedIn

Nederland betaalt voor terugkeer Bosniërs

Nederland wil Bosnische vluchtelingen van 45 jaar en ouder, die terugkeren naar Bosnië-Herzegovina, levenslang een maandelijkse toelage van 470 euro geven. Een echtpaar heeft recht op 670 euro. Ook de reiskosten zouden worden vergoed, tot een maximum van 1500 euro.
4 reacties
Nederland wil Bosnische vluchtelingen van 45 jaar en ouder, die terugkeren naar Bosnië-Herzegovina, levenslang een maandelijkse toelage van 470 euro geven. Een echtpaar heeft recht op 670 euro. Ook de reiskosten zouden worden vergoed, tot een maximum van 1500 euro.

30.000 vluchtelingen

Dat meldde de Kroatische televisiezender HRT op gezag van het Bosnische ministerie van Mensenrechten en Vluchtelingen. Het departement in Sarajevo laat weten uit Nederland een officieel bericht daarover te hebben ontvangen. In Nederland wonen ruim 30.000 vluchtelingen uit Bosnië, die tijdens de burgeroorlog in de jaren negentig zijn gevlucht. Volgens Sarajevo zou de Nederlandse regering tot de conclusie zijn gekomen dat een deel van hen niet goed in de Nederlandse samenleving is geïntegreerd. Wie spijt krijgt mag overigens binnen een jaar naar Nederland terugkeren.

 

Kinderen

Het ministerie van Binnenlandse Zaken wijst erop dat de regeling al langer bestaat, ook voor migranten uit allerlei andere landen. Het kabinet besloot in 2009 de voorwaarden aan te passen. Zo gaat de regeling alleen gelden voor migranten van de eerste generatie en niet meer voor hun kinderen.

De leeftijdsgrens voor een maandelijkse uitkering gaat omhoog van 45 naar 55 jaar en een migrant die terug wil naar het vaderland moet acht jaar legaal in Nederland hebben verbleven. Nu is dat nog drie jaar. Overigens zijn de wetswijzigingen die voor deze aanpassing nodig zijn, nog niet doorgevoerd.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door rwindt (machteloze burger) op
De uitspraak van het Hof inzake niet scheiden van uitgeprocedeerde onwillige ouders (asielzoekers) van hun kinderen, gaat de samenleving nu ook, tot kinderen volwassen zijn, of een nieuw generaal pardon, het nodige kosten!
Meer kinderen baren kan periode aanzienlijk verlengen..

Volgens Leers in P&W kan het nu al om 1700 vergelijkbare gezinnen. Wie hier komt en kinderen heeft, of hier krijgt, heeft daarmee een verblijfsvergunning voor tientallen jaren. Hij hoopt op verminderde opstapeling procedures. Afgezien of dat kan, duurt dat lang. Echter, als moeder weigert te vertrekken, haalt dat ook niks uit.

Fortuyn zei al, het houdt vanzelf op, zodra het geld er niet meer voor is en de boel escaleert..

Over 4 jaar gaat de regeling in dat partners van AOW-ers geen AOW meer krijgen.
Vrouwen uit een generatie, toen mannen alleen nog kostwinners waren, en iets jonger zijn dan AOW-echtgenoot, moeten naar de bijstand. Voor het eerst van hun leven in veel gevallen. Ook al zijn zij jaren verzorger van een gehandicapte man of kind. Royaal sociaal kan dan weer niet. Mooi onderwerp voor 50+ partij!
Door Piet op
Tja dat is altijkd nog goedkoper dan ze hier laten. Dat kost immers meer aan uitkeringen. Probleem is vevolgens wel dat die mensen daar voorlopig niet dood gaan. Immers zo lang ze leven krijgen ze die uitkering. In inage in de Burgerlijke stand zal Ned uiteraard niet krijgen.

Maar zo'n bericht is overigens wel weer een bewijs dat onze regering etc, heel gemakkelijk omgaat met ons belasting geld. Mijn kinderen zouden het beter doen.
Door E op
Mag ik vragen waarom Bosniers hier als voorbeeld worden gekozen? Blijkbaar bestaat deze regeling al jaren en is ook van toepassing op andere bevolkingsgroepen waaronder de Kroaten.
Door René (vluchteling) op
Het is onbegrijpelijk; als je 40 jaar gewerkt en belasting betaald hebt als zelfstandige krijg je "0", NUL, NIKS, NAKKO! Wat een land! VVD/CDA/PVV doe hier wat aan!!!