Advertentie
sociaal / Nieuws

Naast afkoopsom ook bonus voor ontslagen directeur

De ontslagen directeur van gehandicapteninstelling Aveleijn in Borne heeft naast een gouden handdruk nog een bonus van 40 duizend euro gekregen. Dat meldt de Volkskrant. Het ontslag volgde na een conflict met de raad van toezicht over een renteloze hypotheek van 550.000 euro die de instelling aan hem had verstrekt.

05 augustus 2010
Renteloze lening
De voormalige directeur Van Praet werd vorig jaar jaar op non-actief gesteld nadat commotie was ontstaan over een renteloze hypotheeklening die hij als bonus van de zorginstelling had geïncasseerd. De commotie leidde ertoe dat de ondernemingsraad het vertrouwen opzegde in de directeur en de raad van toezicht vervolgens besloot hem te ontslaan.

Bonus
Uit het jaarverslag blijkt nu dat Van Praet, naast een gouden handdruk van twee ton en een ontslagvergoeding van hetzelfde bedrag, ook nog eens een bonus van 40 duizend euro heeft gekregen, aldus de Volkskrant. Inclusief zijn salaris van 192.000 eurotoucheerde Van Praet vorig jaar 474.000 euro.

Rechtzaak

Eerder dit jaar eiste de voormalig directeur nog een afkoopsom van 750 duizend euro voor de ontbinding van zijn contract. In plaats van de door hem geëiste bedrag vond de kantonrechter toen twee ton meer op zijn plaats.

Geen commentaar
De raad van toezicht wil geen commentaar geven over de uitgelekte bonus van 40.000 euro. ,,De situatie met Van Praet is na ontslag voor ons beëindigd", aldus voorzitter Nettie van den Nieuwboer.

AWBZ-geld
De gehandicapteninstelling Aveleijn wordt gefinancierd met AWBZ-gelden. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek is de AWBZ de afgelopen tien jaar met driekwart toegenomen tot 23 miljard euro.

Reacties: 11

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

HMC van Heusen-Smulders / Managementondersteuner Algemeen & Communicatie
Sommige bestuurders weten echt van geen ophouden of van enige vorm van gerechtvaardigde limieten als het gaat om toekennen gouden handdrukken en bonussen. "imagoschade", mensen waar hebben we het over als we het over de laag hebben. Hier imagoschade is daar een nog zwaardere (lees: beter betaalde functie) mits natuurlijk zijn netwerk in orde is, want let wel, dat is eigenlijk de enige voorwaarde voor een gegarandeerde lifeline op dat niveau. De raad van toezicht, die overigens niet beter is (want waar hebben zij al die jaren toezicht op gehouden, op de eigen portemonnee!?!?!?)kon toch uiteindelijk niet anders dan iemand voor falend bestuur op te laten knappen, maar ben niet bang, ook deze falend "leider" zie je wel weer ergens op een stevig plekje terugkomen.
Veel bestuurlijke wijsheid toegewenst!
Kees Cornelder / strateeg
Beleefd geformuleerd: stuitende ongegeneerdheid van die ex-directeur.
Onbeleefd geformuleerd: What a REMF!
(een doelbewust ernstig-beledigende aantijging -Made in USA- dat staat voor Rear Echelon Mother F*cker)
Jos Praat / beleidsadviseur
Gelukkig is mijn achternaam Praat en geen Praet, dus onbesmet!
erwin / STUDENT
Wat een arrogantie en ego bij v.Praet. ... wat een falende toezichthouders. Schandelijk om keer op keer dit soort verhalen te horen.
Rob / Adviseur
En het ergste van alles is dat hij weer door een andere zorginstelling onder de zelfde voorwaarde wordt aangenomen danwel ingehuurd.
Hans / ambtenaar
Voorspelling: de heer Van Praet begint een eigen bureau, en gaat vervolgens als interim bij Aveleijn in Borne aan de slag!
Didi
Waarom komen deze zakkenvullers daar toch iedere keer mee weg?!? Wanneer gaat de overheid een keer ECHT optreden tegen deze praktijken. Jaren heb ik in diverse Afrikaanse landen gewerkt waar 'graaien' de normaalste zaak van de wereld is maar ik dacht (vroeger) dat NL een 'beschaafd' land was waar dit soort onzin niet kon. Wat mij betreft kunnen we met dit soort mensen (die er steeds meer lijken te worden) met ons kikkerlandje net zo goed in Afrika gaan liggen. SCHANDALIG
Harp
En dit gaat allemaal gewoon gebeuren? Niemand die hier een stokje voor steekt?
Carola
Ja, daar hoef je dus echt niet verbaasd over te zijn. Zo gaat het toch altijd in die kringen. What's new??? En dit zal ook nooooooit ophouden. Weerzinwekkend is dat het ten koste gaat van de gehandicapten. Maar ook dat is geen nieuws, alle liefdadige instellingen of instanties die iets doen voor minder bedeelden, zwakkeren etc, graaien zich te pletter aan de top. Misschien is dat ook wel het geheime kerndoel van alle organisaties: grote salarissen en daarnaast een bepaalde hobby zoals gehandicapten of mensen met aids etc.
piet brontsema / org adviseur
waarom wordt er nog zo slecht bestuurt en zoveel betaald voor op zich risicoloze banen, die iemand met een vmbo verstand kan uitvoeren
O. ten Hove
Sinds het liberaliseringsspook door de wereld waart zijn de graaiers weer uit hun graven opgestaan. Als Rutte eerlijk is, hoeft hij niet eens te bezuinigen. Als de graaiers hun inkomen wordt ontnomen komt er zoveel geld vrij. maar ja, de VVD is voor het kapitaal. Wel de huren aanpakken zodat menigeen geen woning kan krijgen maar niets aan de hypotheekrente doen. Walgelijk graaigedrag moet een economisch strafdelict worden in de zin van verduistering met een maximale straf tot de dag dat men 65 wordt zonder opbouw AOW-rechten. Gelukkig over vier jaar de SP aan de macht, want deze rotzooi hebben we te danken aan de VVD en D66
Advertentie