of 64707 LinkedIn

Na 13 jaar is Krispijn klaar

Na 13 jaar en tientallen miljoenen euro's is de wijk Oud-Krispijn in Dordrecht klaar. De wijk is veiliger en leefbaarder geworden.
2 reacties

Omdat de wijk Oud-Krispijn in Dordrecht veiliger en leefbaarder is geworden, gaat er vanaf volgend jaar geen extra geld meer van de gemeente naar de wijk. Daar zijn afgelopen 13 jaar tientallen miljoenen gestoken in de sloop en bouw van woningen en in sociale projecten.

Goede resultaten
Dat maakte de gemeente Dordrecht woensdag bekend. Die stelt dat de aanpak van de wijk goede resultaten heeft opgeleverd, nadat het gebied jarenlang als probleemwijk werd bestempeld. Naast slechte woningen was er ook sprake van hoge werkloosheid en criminaliteit.

Nieuwe woningen, scholen, pleinen
In totaal zijn er ruim 1100 huurwoningen gesloopt en 550 huurwoningen gerenoveerd, waaronder de Mauvebuurt die als gemeentelijk monument is aangewezen. Verder worden en zijn er in totaal 290 nieuwe huurwoningen en 390 nieuwe koopwoningen gebouwd, waaronder seniorenwoningen. Ook zijn er drie nieuwe pleinen aangelegd, nieuwe scholen gebouwd en een nieuwe wijkaccommodatie.

Daling criminaliteit
Toen het project Oud-Krispijn Vernieuwt van start ging, is afgesproken dat er naast het opknappen van woningen ook op sociaal vlak zou worden ingegrepen. ,,Inmiddels zijn bewoners nauw betrokken bij allerlei projecten in de wijk'', zegt de gemeente. De extra aandacht van de politie leidde tot een snellere daling van de criminaliteit dan in andere wijken van Dordrecht.

Vinger aan de pols
,,De rapportcijfers voor leefbaarheid, woonomgeving en veiligheid zijn veel dichter bij het Dordtse gemiddelde gekomen. En de werkloosheid is tot 2009 snel gedaald; sneller dan op andere plekken in de stad'', aldus de gemeente. Dordrecht wil rekening houden met de kwetsbaarheid van de wijk en houdt daarom vinger aan de pols.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan Everse (Senior technisch medewerker vastgoed ) op
Is inderdaad een mooie wijk geworden. Ik heb er regelmatig met een collega van de Gemeente Dordrecht aan de sanering/ sloop gewerkt.
Mooi project Dordrecht!
Door Criticus (Ambtenaar) op
Je leest eigenlijk veel te weinig dat de effecten van dit soort investeringen gemonitord worden èn op blijken te leveren waar ze voor opgezet zijn!

Goed gedaan Dordt!