of 59199 LinkedIn

Motie raad Almere: jeugdhulp voor iedereen

De Almeerse raad wil dat de gedeeltelijke stop op jeugdhulp onmiddellijk wordt opgeheven. Een PvdA-motie hiertoe is in de raadsvergadering van donderdag aangenomen. Het benodigde geld daarvoor moet uit de jeugdhulpbudgetten voor de komende jaren worden gehaald.

Een gemeenteraad van Almere eist dat de gedeeltelijke stop op jeugdhulp onmiddellijk wordt opgeheven. Een PvdA-motie hiertoe is in de raadsvergadering van donderdag aangenomen. 

Het benodigde geld daarvoor moet uit de jeugdhulpbudgetten voor de komende jaren worden gehaald. Verantwoordelijk wethouder René Peeters (D66) ziet dat niet zitten. Hij zei tevens nog niet te weten wat hij met de motie gaat doen. Dat meldt Omroep Flevoland.

 

Alle hulp hervatten

Een van de overwegingen om via de motie de wethouder op te roepen alle jeugdhulp te hervatten en daarvoor middelen ter beschikking te stellen, is de Kamerbrief van staatssecretaris Martin van Rijn (VWS, PvdA). Daarin benadrukt hij dat gemeenten een jeugdhulpplicht hebben en dat een (dreigend) financieel tekort gemeenten niet van die plicht ontslaat.

 

Commotie

Begin deze week werd duidelijk dat Almeerse jongeren tot 2017 alleen gebruik kunnen maken van jeugd-ggz of residentiële jeugdhulp bij crisis, een door de kinderrechter opgelegde maatregel (gedwongen kader) of in andere situaties waarbij directe hulp nodig is. Wethouder Peeters stelde dat hij deze stap moest nemen vanwege budgettaire problemen. Deze gedeeltelijke stop op jeugdzorg leverde veel verontwaardiging en commotie op. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hendrik-Jan op
Het meeste geld uit de wmo en jeugdzorg gaat niet naar de zorg maar naar de vrije criminele ggz daar wordt alles voor uit de kast gehaald om te intimideren kortom er is geld genoeg het is maar hoe je het besteedt en wat je belangrijk vindt als gemeente.
Door Mark op
Zat er een keer aan te komen. Gemeenten krijgen fors te weinig geld voor de jeugdzorg. Er zullen meer gemeenten volgen.
Door J. Stenders op
Gemeenten hebben geld genoeg voor de jeugdzorg wachtlijsten er loopt in de wijken zoveel aan personeel rond dat niet nodig is en die dood en verderf zaaien met hun geroddel over gezinsproblemen tot in de details wordt alles verteld dus daar kan altijd op bezuinigd worden en wat zouden de burgers blij zijn.......als die nare bemoeieals echt zouden verdwijnen dan geven ze vast een feestje want die sociaaltjes en ongewenste ggztjes hebben geen nut.Gemeenten moeten budgetteren.
De overheid moet stoppen met geld geven want dit is echt niet nodig.