of 64707 LinkedIn

Mogelijk meer aanmeldcentra voor asielzoekers

Er zijn plannen om meer aanmeldcentra voor asielzoekers te openen. Er zijn plannen om een deel naar Brabant te verplaatsen, in eerste instantie naar Budel en later naar Gilze. Wat de betrokken instanties betreft komt er ook een derde locatie in Oost-Gelderland. Zevenaar is daarvoor in beeld.

Asielzoekers die Nederland binnenkomen, hoeven op termijn mogelijk niet meer allemaal naar Ter Apel om zich aan te melden.
 een deel van het werk dat nu nog bij het aanmeldcentrum in het Groningse dorp gebeurt naar Brabant te verplaatsen, in eerste instantie naar Budel en later naar Gilze. Wat de betrokken instanties betreft komt er ook een derde locatie in Oost-Gelderland. Zevenaar is daarvoor in beeld.
Reageer

Asielzoekers die Nederland binnenkomen, hoeven op termijn mogelijk niet meer allemaal naar Ter Apel om zich aan te melden. Er zijn plannen om een deel van het werk dat nu nog bij het aanmeldcentrum in het Groningse dorp gebeurt naar Brabant te verplaatsen, in eerste instantie naar Budel en later naar Gilze. Wat de betrokken instanties betreft komt er ook een derde locatie in Oost-Gelderland. Zevenaar is daarvoor in beeld.

Nog geen besluit
Definitieve besluiten hierover zijn echter nog niet genomen, stelde het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) woensdag in reactie op berichten in diverse media. ,,Op korte termijn willen we Ter Apel ontlasten. Dat kan eventueel gebeuren door een deel van de processen die daar plaatsvinden ergens anders te gaan doen'', aldus een woordvoerder. Het gaat dan om aanmelding en registratie, maar bijvoorbeeld ook om de gezondheidscheck door de GGD.


Optie

Er zijn al langer plannen om het bestaande asielzoekerscentrum (azc) in Gilze uit te bouwen en er ook een kantoor van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) te vestigen. Nu moeten asielzoekers nog met het openbaar vervoer naar Den Bosch als ze een afspraak hebben met de IND. Niet handig, vindt het COA. ,,In Gilze zijn we bovendien bezig met een grondige verbouwing, terwijl de IND denkt over een nieuw kantoor. Dan is het logisch om naar deze optie te kijken'', zegt de zegsman van het COA.


Forse toename

Het aantal asielzoekers dat in Nederland aanklopt, is fors toegenomen. De voortwoedende burgeroorlog in Syrië is daar de belangrijkste oorzaak van. Van de ruim 30.000 mensen die op dit moment in Nederlandse azc's verblijven, is 40 procent Syriër. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.