of 64740 LinkedIn

Minima vieren gratis vakantie in wisselwoning

Via een uitwisselingsproject tussen woningcorporaties in Apeldoorn en Zeeland kunnen acht armlastige gezinnen onverwacht op vakantie. Ze verblijven twee weken in leegstaande wisselwoningen.
3 reacties
Via een uitwisselingsproject tussen woningcorporaties in Apeldoorn en Zeeland kunnen acht armlastige gezinnen onverwacht op vakantie. Ze verblijven twee weken in leegstaande wisselwoningen.
Spontaan
De eerste mensen uit Apeldoorn zitten inmiddels aan zee en hebben het enorm naar hun zin, zegt Leida Dotulong van de afdeling Wijkontwikkeling van de Apeldoornse corporatie Woonmensen. Omgekeerd verblijven enkele klanten van wonincorporatie Zeeuwland deze zomer op de Veluwe. Het gevolg van een spontaan idee van de bevriende directeuren van beide organisaties.

Bouwvak
Vanwege de bouwvak zijn veel wisselwoningen - huizen waar huurders tijdelijk terecht kunnen wanneer onderhoud aan hun woning wordt gepleegd - onbezet. 'Maar ze zijn wel helemaal ingericht, zonde dus om al die weken leeg te laten staan', zegt Dotulong.

Gemeubileerd
De corporaties benaderden enkele klanten van wie ze weten dat vakantie er om financiële redenen niet in zit. Hun onverwachte vakantiehuis is gemeubileerd, gestoffeerd en voorzien van wasmachine, droger, digitenne, serviesgoed, bestek etc.

Prettig leven
Dotulong: 'Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid vinden we het belangrijk dat mensen niet alleen prettig wonen maar ook prettig leven. Door deze uitwisseling kunnen we voor een aantal gezinnen ons steentje hieraan bijdragen.'

Kerstvakantie
Als de uitwisseling succesvol is, wil Woonmensen proberen om ook in de kerstvakantie gezinnen een vakantie aan te bieden in een wisselwoning.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door roza (alleen staande mam) op
ik zou graag informatie willen hebben over deze woningen,zit al een aantal jaren wegens ziekte in een uitkering ....dus geld voor een vakantie blijft er niet over
Door patricia Saulus van Meerten (moeder en vrouw) op
Ik zou graag informatie willen hebben over de woningen voor minima . Wij zitten ook in een zelfde situatie en ik zou graag weten of ik in aanmerking kom voor dit projekt
Door Jannie op
Wat een superinitiatief! Helemaal top! Dat zou meer moeten gebeuren.