of 58952 LinkedIn

Minima Gemert-Bakel mogen geen kerstpakket meer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de gemeente laten weten dat het verstrekken van een kerstpakket aan deze groep onrechtmatig is.
2 reacties

Voor ongeveer 350 inwoners van de gemeente Gemert-Bakel met een uitkering ligt er dit jaar geen kerstpakket van de gemeente onder de kerstboom. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de gemeente per brief laten weten dat het verstrekken van een kerstpakket aan deze groep onrechtmatig is.

Niet afgestemd
Het ministerie vindt het een bezwaar dat de verstrekking niet is afgestemd op de persoonlijke situatie van de uitkeringsgerechtigde. Wethouder Jan Bevers is stevig in zijn wiek geschoten. Met het pakket van 30 euro wil de gemeente als 'werkgever' juist aangeven dat de groep uitkeringsgerechtigden erbij hoort, zei hij donderdag.

Steun in rug

Bevers vindt het geen optie om alle gevallen apart te motiveren. Bevers: ,,Ongeveer twee derde van onze uitkeringsgerechtigden heeft door leeftijd of andere omstandigheden minder perspectief op de arbeidsmarkt. We hebben een actief beleid om mensen weer aan het werk te krijgen. Het basispakket met levensmiddelen is slechts een steun in de rug en geeft mensen een positief gevoel. Anderen krijgen toch ook een kerstpakket van hun werkgever?" Uitkeringsgerechtigden in Gemert-Bakel kregen de afgelopen drie jaar een kerstpakket.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door richard (arbeits ongescikt) op
ik vind deze uitspraak waarde loos ik heb ook maar een uitkering van het minimum in de w.a.o en daar moet ik de huur en alles wat daar bij hoort van betalen en dan blijft voor mij ook niet veel over voor eten te kopen
en mensen in gemert die zwart bij werken die krijgen wel een kerst pakket
Door monique op
werkgever??????????