of 59162 LinkedIn

Mensen met betalingsproblemen weer toegenomen

Het aantal mensen met betalingsachterstand op een lening is het afgelopen halfjaar gestegen van 7,4 naar 7,7 procent. Dat zijn zo’n 720.000 personen.
3 reacties

Het aantal mensen met betalingsachterstand op een lening is het afgelopen halfjaar gestegen van 7,4 naar 7,7 procent. Eind dit jaar is het waarschijnlijk verder opgelopen naar 8 procent. Dat zijn zo’n 720.000 personen.

BKR

Dat blijkt uit cijfers van het Bureau Krediet Registratie (BKR), die maandag zijn gepubliceerd. Deze instantie beheert gegevens over afgesloten kredieten en informeert daarover banken, hypotheekverstrekkers en andere aangesloten kredietverleners

 

Problemen groter

Volgens BKR is het probleem in werkelijkheid waarschijnlijk nog veel groter. Het bureau heeft alleen zicht op afgesloten kredietovereenkomsten. ,,We zien slechts een klein deel van de betalingsproblemen.’’

 

Spookschulden

‘Spookschulden’ zoals huurachterstanden of belastingschulden zijn voor BKR niet zichtbaar. Zij zijn een bedreiging voor de consument, want spookschulden stapelen zich al snel ongemerkt op, zegt Peter van den Bosch, algemeen directeur van BKR.

 

2 miljoen huishoudens

Volgens onderzoek van de overheid neemt de schuldenproblematiek al jaren toe. In 2011 waren er ruim 2 miljoen huishoudens met betalingsachterstanden. Dat is 27,8 procent van het totaal.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door schaduwfractielid (SW-werknemer) op
Dat is pertinent niet waar, die mensen die schulden maken worden gecreërd door de lagere overheden door hun tehelpen maar niet voor degene hun schuld hebben opgebouwd tot 30.000.00 euries. Multinationals verstrekken leningen terwijl ze wel weten dat het niet wordt terug betaald. Zo hebben de instanties degene bij de strot.
Door albert op
En maar hebbendingetjes aanschaffen en geld uitgeven. Ik weet zeker dan driekwart van deze mensen zelf des chulden hebben veroorzaakt. Schrijdende gevallen zijn er natuurlijk altijd. Die moet je dan ook helpen.
Door TIP! (PR-/Imago-specialist) op
En dit beeld wordt alleen nog maar dramatischer zolang de overheid niet investeert in werkgelegenheid, want beste mannen en vrouwen aan het stuur, werk geeft inkomsten en biedt zekerheden. Zekerheden geven vertrouwen in de toekomst en stimuleren uitgaven, waarmee vervolgens weer werkgelegenheid wordt gestimuleerd. M.a.w. zorg dat het cirkeltje weer rond komt. Het is een simpel proces wat men vroeger al kende. Waarom denkt de huidige overheid met bezuinigingen op arbeid, de uitgaven te kunnen stimuleren?????? Men zet ons als voorheen voortvarend en welvarend Nederland in de uitverkoop en waarom? Om een aantal ego's te "pleasen" en populair te willen zijn in het buitenland?!?!?! Je kunt nooit voldoende aan de verwachtingen van een zelf corrumperende omgeving voldoen, DOE DAT DAN OOK NIET! Houd je poot stijf en ons opgebouwde aanpak waar Nederland en haar Nederlanders voor staan, vast!
Veel wijsheid aan het pluche toegewenst!