Advertentie
sociaal / Nieuws

Meevaller voor Voedselbank

De voedselbank in Amstelveen is de lachende derde in een conflict waar het zelf geen deel van uitmaakte. De twee kemphanen in het verhaal zijn de gemeente Amstelveen en accountantskantoor PWC. Voor de zomer kreeg Amstelveen een rekening van het accountants­kantoor van 15 duizend euro voor geleverd meerwerk op de controle van de jaarrekening 2014.

20 november 2015

Maar het college van burgemeester en wethouders wilde de rekening niet betalen. De account had eerder en scherper moeten toezien op het inkoopproces, vond Amstelveen. In verschillende gesprekken kwamen de twee er niet uit of de rekening nou terecht was uitgeschreven. Maar een langslepende zaak wilden beiden er ook niet van maken. De gemeente: ‘Na een aantal constructieve overleggen tussen beide partijen werd aangegeven niet te willen "blijven hangen" in het verhaal rond de Europese Aanbestedingen en de daarmee samenhangende rekening voor meerwerk.’

En dus werd een charmante oplossing bedacht. De 15 duizend euro die de gemeente aan PWC had moeten betalen, werd overhandigd aan de plaatselijke voedselbank. We­thouder Herbert Raat (VVD, financiën): `We kijken graag vooruit en benadrukken liever de positieve kanten van onze werkrelatie. Coördinator Grea Twint levert al jaren ontzettend goed werk en op deze manier komt het bij Amstelveners terecht die het echt nodig hebben.' Om te voorkomen dat er in de toekomst weer meerwerk voor de accountant komt, gaat Amstelveen een verbetertraject starten dat ertoe moet leiden dat de inkoop en aanbestedingen van de gemeente rechtmatig en doelmatig zijn. De accountants van PWC gaan dit verbetertraject begeleiden.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie