of 60220 LinkedIn

Meer mensen met huurachterstand in Amsterdam

Vergeten huurtoeslag aan te vragen of vergeten AOW aan te vragen zijn de grootste oorzaken. Corporaties werken goed mee zodat aantal uitzettingen niet stijgt.
Reageer

Het aantal Amsterdammers dat moeite heeft om de huur te betalen is flink toegenomen. Vorig jaar kwamen bij de gemeente Amsterdam ongeveer 750 meldingen binnen van mensen met een maandenlange huurachterstand. In 2011 lag het aantal meldingen rond de 500. Dit meldte de gemeente.

Aanvraag vergeten

Amsterdammers bouwden een huurachterstand op nadat ze hun baan hadden verloren of omdat ze vergeten waren een huurtoeslag of AOW-uitkering aan te vragen. De laatste groep kon dit alsnog doen, maar de rest belandde bij de schuldhulpverlening. ,,Voor hen duurt het toch langer voordat ze uit de problemen zijn’’, zegt een woordvoerder van de gemeente.


Corporaties nemen verantwoordelijkheden
Ondanks de groei in het aantal meldingen zijn er niet meer huisuitzettingen geweest, maar dit komt volgens de gemeente vooral door betere samenwerking met woningcorporaties. ,,Soms trekken mensen pas aan de bel als ze nog maar een week hebben voordat ze uit huis gezet dreigen te worden. Dan zien we dat woningcorporaties hen langer in huis laten blijven. Ze nemen hun verantwoordelijkheden serieus”, aldus de zegsman.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.