of 59345 LinkedIn

Meer gemeenten voeren berichtendienst daklozen in

Een mobiele berichtendienst speciaal voor daklozen is vanaf donderdag ook actief in Utrecht en binnenkort volgen Noord-Brabant en Limburg. Via de dienst krijgen daklozen op hun mobiele telefoon informatie over bijvoorbeeld de opening van de winteropvang. Ook ontvangen ze opbeurende berichtjes voor een extra hart onder de riem.
5 reacties

Een mobiele berichtendienst speciaal voor daklozen is vanaf donderdag ook actief in Utrecht en binnenkort volgen Noord-Brabant en Limburg. Via de dienst krijgen daklozen op hun mobiele telefoon informatie over bijvoorbeeld de opening van de winteropvang. Ook ontvangen ze opbeurende berichtjes voor een extra hart onder de riem.

Op de rit
Een jaar geleden werd de dienst in Amsterdam opgezet door het Leger des Heils, Vodafone en de Protestantse Diaconie Amsterdam. 'Tijdens de proef in Amsterdam merkten we dat de deelnemers de weg op straat steeds beter konden vinden. Via de berichten vergaarden ze informatie en kracht om hun leven weer op de rit te krijgen', aldus beheerder Luc Tanja.

Niet streetwise
De dienst (Street Messenger) richt zich vooral op mensen die recent dakloos zijn geworden door bijvoorbeeld een scheiding, ontslag of slechte investering. Deze groep is extra kwetsbaar, omdat ze nog niet streetwise zijn en hard moeten werken om weer woonruimte en baan te krijgen.

Volgende stap
Als volgende stap zijn daklozen in grote steden zoals Rotterdam, Den Haag en Groningen aan de beurt. Het ultieme doel van de initiatiefnemers is om alle daklozen via de mobiele telefoon te laten communiceren met organisaties die hen kunnen helpen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Mark uit Amsterdam op
Het leger des heils doet het veel beter dan de duur betaalde wijkteamkrachten en de gzz die een hele andere harde gemene werkwijze hanteren.
Door Robert Janson op
Dat er op dit soort vraagstukken zo weinig reactie's komen zegt genoeg over onze egoistische samenleving.
Het leger des heils en de diaconie zijn een compliment waard. Een mooi initiatief. Ook Beau van Erven Dorens een man met gevoel gaat hopelijk verder met nog meer mooie programma's voor daklozen zo dat ze niet vergeten worden. De personen in het programma hebben ons geraakt door hun wereld te laten zien. Menigeen kan dat leven echt niet aan. RESPECT !
Door Jurgen op
Goede hulpverlening bekommert zich om zijn dakloze medemens en ruineert niet de privelevens van de gelukkige sterke zelfredzamen gewoonweg omdat dit nu allemaal kan en mag.
Door Susan op
Er mag veel meer aandacht en geld uitgaan naar daklozen deze doelgroep heeft het hardst hulp nodig en is hiervoor ook het meest dankbaar. Ik vind het geweldig maar het moet wel voor alle daklozen zijn niet alleen de meest recente.Gelijke rechten.Samen met de burgers daklozen iets schenken is ook een mooi gebaar.Al het geoordeel over welke dakloze dan ook in welke toestand ook moet ons land uit .We willen goedheid zien echte goedheid.
Door Bert van den Berg (Gepensioneeerd, sociaal actief) op
Gaat men die telefoons om niet verstrekken? En het abonnement, om nog maar niet te spreken over het opladen? Moeten zij zich ophouden in de (kleine) gebieden met een gratis hutspot?! Het lijkt een oplossing of steuntje in de rug, maar roept en veelvoud van vragen op. En volgens mij kun je daarmee dus iets wat men als een probleem ziet niet oplossen!