of 63908 LinkedIn

Maximaal 5 procent rendement voor jeugdzorg Den Haag

Jeugdzorgaanbieders die samenwerken met de gemeente Den Haag, mogen vanaf 1 januari 2022 niet meer dan 5 procent rendement maken. Dit meldt vakblad Skipr.

Jeugdzorgaanbieders die samenwerken met de gemeente Den Haag, mogen vanaf 1 januari 2022 niet meer dan 5 procent rendement maken. Dit meldt vakblad Skipr.

Rendementsclausule
De gemeente Den Haag gaat de zogenoemde rendementsclausules in de contracten met jeugdhulpaanbieders aanscherpen. De aanbieders wordt voorgeschreven dat ze de overheadkosten zo laag mogelijk dienen te houden. Het maximale rendement wordt vastgesteld op 5 procent, zo schrijft de gemeenten in antwoord op vragen van GroenLinks-raadslid Erlijn Wenink.

 

Kwaliteit

Als de aanbieder toch boven dit percentage uitkomt, dan moet het extra bedrag aantoonbaar worden geïnvesteerd in verbetering van de kwaliteit van het aanbod. Jeugdhulpinstellingen mogen financieel redement maken, maar de kwaliteit van de jeugdhulp moet altijd voorop staan, zo stelt de gemeente. Aanbieders die te maken hebben met een snel stijgende omzet en met hoge winsten, kunnen een gesprek met de gemeente verwachten.

 

Totale omzet

‘In de berekening zal een redelijke belangenafweging plaatsvinden waarbij onder andere (maar niet uitsluitend) rekening wordt gehouden met de rechtsvorm, beloning van bestuurders en het percentage dat de omzet vanuit de deelnemende gemeenten uitmaakt van de totale omzet’, aldus het college.

 

Bron: Skipr

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.