of 58952 LinkedIn

Marokkanenclub wil respect voor homo's

De Marokkaanse boot tijdens de Gaypride 2014 
Foto: @huugvanooijen
De Marokkaanse boot tijdens de Gaypride 2014 Foto: @huugvanooijen
3 reacties

Marokkanen in Nederland zouden lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders respectvol moeten benaderen. Je hoeft het niet eens te zijn met hun leefwijze of de manier van zichtbaar maken, maar een respectvolle discussie en omgang met elkaar is van groot belang.

Bedreigingen

Dat meldde het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) dinsdag. ,,Ons bereiken verontrustende signalen van beledigingen en haatdragende uitingen richting de initiatiefnemers en sympathisanten van de Marokkaanse boot tijdens de Canal Pride in Amsterdam. Dat vinden wij een kwalijke zaak'', aldus de SMN.

Zichtbaarheid vergroten 

De Marokkaanse boot was een primeur tijdens Canal Pride afgelopen weekeinde. Met hun deelname wilden ze hun zichtbaarheid vergroten en taboes doorbreken.  De organisatie hanteert een eigen aanpak van het thema LHBT's met als uitgangspunten: vrijheid, burgerschap en jezelf kunnen zijn.

Primeur 

De Marokkaanse boot was een primeur tijdens de Canal Parade afgelopen weekeinde. De initiatiefnemers en sympathisanten, onder wie een aantal politici, wilden zo een lans te breken voor seksuele diversiteit in Marokkaanse kring. ,,Daarbij hoort aandacht houden voor de normen van fatsoen, in het bijzonder op fora en sociale media.''

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Daniël Boon op
Met Kees eens: beetje raar om het in de titel over "Marokkanenclub" te hebben terwijl het over respect gaat. Mag wel iets zorgvuldiger, dank u wel...
Door Raza (P.V.V. stemmer) op
Respecteren is een beter woord; respect moet je namelijk verdienen en er is geen enkele reden om respect te hebben voor iemands seksuele voorkeur, afkomst of nationaliteit.
Door Kees (beleidsmedewerker) op
wat een neerdunkende titel...Marokkanenclub. van bb verwacht je wat meer niveau