Advertentie
sociaal / Nieuws

Mailbox voor zorgen over sluiting De Hoenderloo Groep

De gemeente Apeldoorn opent vandaag een speciale mailbox voor alle vragen, zorgen en bedenkingen over de sluiting van jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep. De gemeente wilde een speciale bijeenkomst houden waar iedereen zijn zegje kon doen, maar die is afgelast vanwege de maatregelen tegen besmetting met het coronavirus.

27 maart 2020
e-mail.jpg

De gemeente Apeldoorn opent vandaag een speciale mailbox voor alle vragen, zorgen en bedenkingen over de sluiting van jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep. De gemoederen lopen hoop op over de sluiting. De gemeente wilde een speciale bijeenkomst houden waar iedereen zijn zegje kon doen, maar die is afgelast vanwege de maatregelen tegen besmetting met het coronavirus.

Besluitvorming

Naar de mailbox DHG@apeldoorn.nl kunnen ook filmpjes worden gestuurd. Alle inzendingen zijn anoniem terug te vinden op een speciale pagina op de website van de gemeente. De raad gebruikt de reacties voor nadere besluitvorming.


Omstreden

De sluiting van De Hoenderloo Groep is zeer omstreden. Ouders van de ongeveer 160 daar opgenomen kinderen met een zeer complexe hulpvraag zijn tegen, net als de medewerkers en vakbond FNV. Apeldoorn is boos dat de overkoepelende zorgorganisatie Pluryn de gemeente ondanks toezeggingen steeds niet informeert terwijl dat wel zou moeten.

Pluryn blijft vooralsnog bij het voornemen om De Hoenderloo Groep per augustus van dit jaar te sluiten. Dan sluit ook de speciale school, die door veel kinderen uit de wijde regio wordt bezocht. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie