Advertentie
sociaal / Nieuws

Loonsverhoging rijksambtenaren in zicht

Voor rijksambtenaren lijkt er toch een kleine loonsverhoging in het verschiet te liggen. Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) houdt niet langer vast aan zijn eis dat de lonen bevroren moeten blijven, meldt het AD.

31 mei 2011
Voor rijksambtenaren lijkt er toch een kleine loonsverhoging in het verschiet te liggen. CNV Publieke Zaak ziet ruimte om het overleg over de cao van de rijksambtenaren te hervatten omdat de werkgever vorige week heeft aangegeven dat de lonen misschien toch iets omhoog kunnen.

Voortzetten
Collega-bond Abvakabo FNV is nog niet zo ver en raadpleegt woensdag de kaderleden. De onderhandelingen over de cao liepen in februari vast, vooral omdat minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken vasthield aan de nullijn.

Toch ruimte
Maar vorige week gaf de onderhandelaar van het Rijk aan dat er misschien ruimte is de lonen iets te laten stijgen, omdat de inflatie hoger uitvalt dan voorzien. Het gaat dan om circa 0,5 procent meer loon, aldus CNV-onderhandelaar Jorick de Bruin. Dit moet nog wel in het kabinet worden besproken.

 

Eis 2 procent
Er is gesproken over een verhoging om de extra inflatie te compenseren, maar de onderhandelaar van het Rijk moet dat nog wel terugkoppelen, aldus Abvakabo. De bonden waren de cao-onderhandelingen ingegaan met een looneis van 2 procent.

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

gemeenteambt / gemeenteambtenaar
Zozo, na royale loonsverhogingen tijdens de laatste cao (2007-2011) weer een verhoging in het vooruitzicht voor het Rijk. En gemeenten doen het alweer een paar jaar met een stuk minder. Het verschil loopt op..... Of hebben gemeentewerkgevers daarom zo snel een eindbod op tafel gelegd....????
Hans Visser / Organisatievitalisator
Het begint steeds meer te lijken op het betalen van zwijggeld voor het verhullen van wat er werkelijk achter de façades van de schone schijn speelt. Ambtenaren willen zelf meer en beter kunnen presteren maar de om heen en boven hen spelende krachten maken dat van hun inzet er veel minder voor Nederland - waar zij het allemaal voor doen - overblijft: Afbraak van het sociale en maatschappelijk web is de prijs die we daar met z'n allen al te lang voor betalen. Een prijs die steeds hoger wordt terwijl er achter de façades in essentie niets veranderd.
Sjoerd Visser
Ziek wordt je als je dit weer moet lezen. Echt compleet ziek...van ellende en kwaadheid. Er verandert niets aan de misleiding en uitbuiting zodat de overheid weer goeie sier kan maken onder eigen gelederen. De rest van het land mag daar weer voor opdraaien. Oh: zijn dat die aankomende bezuinigingen? Geen wonder dat die nooit meer stoppen, met zulke inhaligen, fantasten en misleiders.
Jos Praat / beleidsadviseur
JOEPIE!!!!!
Cécile Franssen / gemeenteraadslid en ondernemer
Kunnen we nu dan ook eindelijk weer eens praten over het ontslagrecht van ambtenaren? Als je in tijden dat iedereen minder krijgt meer krijgt ondanks het feit dat we met z'n alle weten dat er veel te veel ambtenaren zijn, dan mag er ook wel eens afgerekend worden op prestaties.
Rob / Adviseur
Opvallend dat dit het meest gelezen artikel is......
jig50
Ik erger mij nogal aan de diverse reacties. De (rijks)ambtenaar was met een inhaalrace bezig om zijn achterstallige salarisverhogingen te krijgen. En nog steeds lopen de salarissen niet gelijk met de burgermaatschappij, terwijl de (rijks)ambtenaar veel van zijn secundaire verworvenheden heeft moeten prijsgeven. Die eventuele salarisverhoging is terecht. Al zal ik er niet meer van profiteren!
Advertentie