Advertentie
sociaal / Nieuws

Loon voor TSN'ers na actie gemeenten

De 12.000 medewerkers van TSN Thuiszorg krijgen naar verwachting ook deze maand gewoon hun salaris uitgekeerd. Dat liet staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) vrijdag aan de Kamer weten.

15 januari 2016

Te danken aan gemeenten
Het grootste thuiszorgbedrijf van Nederland kreeg eind vorig jaar uitstel van betaling. In een brief aan de Kamer gaf Van Rijn vrijdag een toelichting op de stand van zaken rond het bedrijf. Hij stelt daarin dat de bewindvoerders van de onderneming, die zorg biedt aan meer dan 40.000 mensen, verwachten dat de salarissen in januari worden uitbetaald. Ook in december kreeg het personeel de lonen en eindejaarsuitkeringen gewoon doorbetaald. Dat was mede te danken aan de vele gemeenten die versneld hun openstaande rekeningen betaalden.


Onderzoek naar overname

In de tussentijd zijn de bewindvoerders in overleg met gemeenten en een potentiële kandidaat die TSN Thuiszorg, in het geval van een faillissement, kan overnemen. Van Rijn: 'Gezamenlijk onderzoeken zij de mogelijkheden voor een overname van TSN Thuiszorg. Deze gesprekken zijn momenteel in volle gang.' (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie