of 59250 LinkedIn

Leeuwarden verstuurt verkeerde uitkeringsgegevens

Het is fout gegaan bij berichten die verstuurd zijn via de Berichtenbox van Mijn Overheid. In Leeuwarden zijn ongeveer 1600 uitkeringsgerechtigden geabonneerd op die berichtenbox. De cliënten hebben wel de juiste bedragen gestort gekregen, aldus een woordvoerster.
1 reactie

Een aantal mensen met een uitkering in Leeuwarden heeft maandag de uitkeringsspecificatie gekregen van iemand anders. De gemeente liet weten dat specificaties zijn verwisseld tijdens het digitaal versturen.

Mijn overheid.nl
Om hoeveel mensen het gaat is nog niet duidelijk. Het is fout gegaan bij berichten die verstuurd zijn via de Berichtenbox van Mijn Overheid. In Leeuwarden zijn ongeveer 1600 uitkeringsgerechtigden geabonneerd op die berichtenbox. De cliënten hebben wel de juiste bedragen gestort gekregen, aldus een woordvoerster.

Oorzaak van de fout
Wethouder Harry van der Molen zegt dat de gemeente de fout betreurt. ‘We zullen er alles aan doen om de fout in de toekomst te voorkomen. We onderzoeken op dit moment de precieze oorzaak van de fout. Pas wanneer deze niet opnieuw kan optreden wordt de Berichtenbox weer door de gemeente Leeuwarden ingezet. We informeren deze week alle betrokkenen. Indien nodig zorgen wij er voor dat de betrokkenen de juiste specificaties ontvangen.’ (ANP) 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door W.F.Willems (pensioen) op
Ach, in Boerenstronkeradeel gaat ook wel eens wat mis, met 1 druk op de knop, maar gelukkig wonen we hier niet in Amsterdam.