Advertentie
sociaal / Nieuws

Lagere straf frauderend bestuur islamschool

De bestuurders van de islamitischeschool incasseerde rijksgelden voor vijf mensen die in de boeken stonden als leraar of medewerker, maar ze bestonden niet.

14 februari 2012

De rechtbank in Maastricht heeft dinsdag straffen opgelegd aan de voormalig directeur en twee oud-bestuursleden van een islamitische school in Heerlen wegens valsheid in geschrifte en witwassen.

Werkstraffen
De rechtbank veroordeelde bestuursleden Abdel K. en El Houssien C. tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden en een werkstraf van 240 uur. Het OM eiste eerder celstraffen van 10 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, tegen de twee bestuursleden. Voormalig directeur Marcel L. kreeg 2 maanden voorwaardelijk en een werkstraf van 100 uur.

Gezichtsverlies

De rechtbank hield rekening met het gezichtsverlies dat verdachten hebben geleden in de Islamitische gemeenschap. ,,Dat hebben zij als een straf ervaren'', aldus de rechtbank.


Virtuele medewerkers

Volgens de rechtbank hebben de drie op geraffineerde wijze misbruik gemaakt van hun functie en zo grote bedragen aan gemeenschapsgelden oneigenlijk aangewend. De school incasseerde rijksgelden voor vijf mensen die in de boeken stonden als leraar of medewerker. De rechtbank constateert dat de benoemingsaktes vals waren. Door dit geld op te strijken, hebben de drie zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan witwassen. Volgens de bestuursleden werd het geld dat voor deze vijf virtuele medewerkers werd verkregen gebruikt voor de bekostiging van het leerlingenvervoer. Als dat al waar is, blijft het illegaal, aldus de rechtbank.


Gedeclareerd
De school had van 2003 tot 2007 mensen op de loonlijst staan die er niet werkten. Om die reden moeten de drie bijna een kwart miljoen euro terugbetalen wegens ten onrechte gedeclareerd geld.

Lees hier meer over fraude in het islamitisch onderwijs in het BB-dossier: Fraude Islamitische scholen

Reacties: 22

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

van doorn sr
Er is totaal geen schaamtecultuur binnen de islam. Wat een kolder. Wanneer je de Koran, Hadith en Sharia bestudeer, kom je tot de conclusie dat niet-moslims ongeschikt zijn aan moslims. Zij hebben het recht om dit soort handelen te verrichten. Zij hebben het recht om te liegen. Dit heet Taqiya. De doorrijder van Floris van de Wal loopt ook al inmiddels vrij rond. Ik wordt per direct moslim omdat dit mij kan schelen bij mijn strafmaat. Wat een theater.
Aaron
Dus niet iedereen is gelijk voor de wet, wat een diepe, diepe schande! Dit is discriminatie van zowel moslims als oorspronkelijke Nederlanders, iedereen moet een gelijke behandeling krijgen.
Har Davids
In wat voor wereld leeft de rechtbank dat rekening gehouden met een mogelijk gezichtsverlies van een verdachte, voor de wet is toch iedereen gelijk? Weer een punt voor Geert gescored!! Zo komen we nooit van de PVV af.
M. Greijmans / ondernemer
Hoe ridicuul moet het worden in dit land! Schaamtecultuur als excuus voor een lage straf bij criminaliteit. Hierdoor wordt vreemdelingenhaat aangewakkerd, dames en heren rechters.
Femke / PO raad
En waarom moeten zij slechts minder dan de helft van de schade van 9 ton vergoeden?

Al weer corrupte rechters?
Sjap
Beste auteur,



Waar in het vonnis staat uw quote uit onderstaande alinea:



" De rechtbank hield rekening met het gezichtsverlies dat verdachten hebben geleden in de Islamitische gemeenschap. ,,Dat hebben zij als een straf ervaren'', aldus de rechtbank."



De rechter leest bij mijn weten op deze zitting uitsluitend het vonnis voor. Heeft u een bandopname of een gedetaileerde verwijzing naar deze passage in het gewezen vonnis?
jan jansen / statisticus
Wat een blamage voor de nederlandse rechtspraak. Ze "schamen zich" dus strafverlaging? Zijn die rechters wel goed bij hun hoofd?
pierre lebon / pensionado
Het loopt veel Nederlandse rechters dun door den broek, indien er zulke zware straffen worden gegeven, dat -na of tijdens het uitzitten van de straf- de crimineel gaat of laat uitzoeken, waar 'het huis van de rechter woont'

Onze rechterlijke macht, schijt dus gewoon in zijn of haar broek. Dat is alles.

Rechters die 'matsen' hebben niets te vrezen en iedere rechter wil gewoon rustig van zijn oude dag genieten.

C'est tout.
C.J. Dekker / huisarts
Dit soort vonnissen kweekt begrip voor de voorstellen van de PVV voor het instellen van minimumstraffen. Volgens de oude politiek moeten burgers maar op de wijsheid van de rechterlijke macht vertrouwen. Ja, daar is dit weer een fijn voorbeeld van! De PVV vaart wel bij dit soort wereldvreemde rechters.
ham kaas
Men kan beter spreken over schaamhaarHAATbaarden-cultuur.
EddieValiant
@Sjap. Dit staat letterlijk in het vonnis bij 2 van de 3 veroordeelden:" Ten voordele van verdachte zal de rechtbank echter rekening houden met de omstandigheid dat hij, mede door de vele media-aandacht voor de onderhavige zaak, gezichtsverlies heeft geleden in de Islamitische gemeenschap, hetgeen hij als een straf heeft ervaren."



Dus het staat er echt.
Servaas / autochtoon
Het komt geregeld voor dat rechters rekening houden met externe omstandigheden als gezichtsverlies, beperking van carrière,verliezen van baan e.d. Ja, ook bij autochtone Nederlanders. Als men daar tegen is zou men zich hier op moeten richten, en niet op de combinatie gezichtsverlies-islam
EddieValiant
@Servaas. Er wordt met twee maten gemeten. Daar gaat het om. Of wil je beweren dat het minder beschamend is voor een autochtoon om veroordeeld te worden?



Dat illustreert de idiote logica van de rechter.
Antoon / Sales executive
Ik vind het steeds moeilijker zulke uitspraken te accepteren. Gelijke monikken, gelijke kappen is mij altijd geleerd, maar helaas kan ik alleen maar constateren dat de echte segregatie in onza samenleving veroorzaakt wordt door politici die mijlenver buiten de werkelijkheid van de samenleving staan en verder door hen die het recht en de rechtsgang in ons land zouden moeten leiden.

Van zulke uitspraken begin ik me pas te schamen. Walgelijk !
O. ten Hove
Nederlandse rechters deugen voor geen meter. Dom en incompetent, en daarnaast zijn ze leugenachtig en bedriegers. Het interesseert hen geen ene malle moer en ze zitten er niet voor de waarheidsvinding en rechtvaardigheid. Schrijven niet eens hun vonnissen zelf, lezen slechts een deel van het dossier, luisteren niet etc. Nederland is qua gerecht een derdewereldland aan het worden...
Dirk, Holland
De rechters begrijpen duidelijk de islamitische cultuur niet. Zolang de slachtoffers maar ongelovigen zijn is het toegestaan in die cultuur.
Bas / logicus
Hogere straffen zijn er alleen voor de autochtone bevolking want die wordt geacht beter te weten.

En daarmee bevestigd de rechtelijke macht dat vrouwe justitie werkelijk blind is. Ze vergeten dat die blindheid enkel opgaat voor afkomst van de gedaagde(het geen onderscheid maken tussen rang of stand). Wat er nu echter gebeurd is dat de rechtelijke macht de feiten der realiteit niet onder ogen wil zien. En daardoor is en blijft Nederland het meest geliefde land voor criminele en extremistische immigranten.

Bas / logicus
@Servaas, klinkklare onzin. Als een werkeloze winkeldief gepakt word voor het stelen van 10 tubes tandpasta leid dit ook tot gezichtsverlies ten opzichte van zijn omgeving. Simpelweg om het feit dat de winkeldief ook 10 klokjes van Cartier had kunnen stelen. Dan was hij de grote man geweest.

Jouw zienswijze leid enkel tot strafvermindering voor iedereen. En zo’n absurde regeling leid uiteindelijk tot niets. De strafmaat is de strafmaat. Probleem in deze zaak is echter dat het merendeel van het gestolen vermogen reeds geïnvesteerd is in onroerend goed in het land van herkomst. Een land dat niet meewerkt aan het confisqueren van geroofd geld. Ontneem de daders hun 2e verkregen Nederlandse Nationaliteit en stuur ze terug naar het land van herkomst. Maak in het eerste jaar op voorpagina nieuws de repatriëringcijfers bekend en het land van herkomst leid op internationaal niveau gezichtsverlies(vanwege de grote aantallen). Gevolg zal zijn dat daders in land van herkomst door de eigen overheid vervolgd zullen gaan worden en gedwongen worden tot schadeherstelbetalingen (ontname van het volledig geroofd vermogen). Na een jaar zal het criminaliteitscijfer onder allochtonen enorm gedaald zijn en daarmee ook de voedingsbodem tot vreemdelingenhaat in Nederland.

J. van der Schoot
Als dit waar is en de norm gaat worden, zijn we al aardig op weg naar Sharia rechtspraak. Deze rechters moeten aangeklaagd worden wegen discriminatie! Zij zijn een schande voor Nederland en onze rechtspraak.
Heaven / burger
Dit is al de tweede keer deze week dat er rekening gehouden wordt met de schaamtecultuur van moslims.

Afgelopen week is de Marokkaan die van Floor van de Wal verleden jaar dood reed, vervroegd vrijgelaten nadat hij al een lagere straf kreeg dan geëist werd omdat de rechter rekening hield met de schaamtecultuur binnen de islam.

Maar ja toch heeft Geert ongelijk....lekker puh!
kees goudswaard
De schaamte wordt niet zozeer veroorzaakt omdat het schoolbestuur fraude gepleegd heeft, maar dat het zo stom is geweest tegen de lamp te lopen.
Anton
Wordt er geen rekening gehouden met schaamtecultuur dan geven onze incapabele rechters een lage straf vanwege gezichtsverlies: bij hoeveel Nederlanse veroordeelden zijn deze begrippen ooit toegepast?

Als de bestuurders van een Nederlandse school zoiets flikken draaien ze de bak in. :evil:



De consequentie van deze dwaze uitspraken zou moeten zijn dat het gelijkheidsbeginsel uit Artikel 1 van de Grondwet wordt geschrapt

omdat rechters die paragraaf toch aan hun laars lappen.
Advertentie