of 64120 LinkedIn

Lagere straf frauderend bestuur islamschool

De bestuurders van de islamitischeschool incasseerde rijksgelden voor vijf mensen die in de boeken stonden als leraar of medewerker, maar ze bestonden niet.
22 reacties

Werkstraffen
De rechtbank veroordeelde bestuursleden Abdel K. en El Houssien C. tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden en een werkstraf van 240 uur. Het OM eiste eerder celstraffen van 10 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, tegen de twee bestuursleden. Voormalig directeur Marcel L. kreeg 2 maanden voorwaardelijk en een werkstraf van 100 uur.

 

Gezichtsverlies

De rechtbank hield rekening met het gezichtsverlies dat verdachten hebben geleden in de Islamitische gemeenschap. ,,Dat hebben zij als een straf ervaren'', aldus de rechtbank.


Virtuele medewerkers

Volgens de rechtbank hebben de drie op geraffineerde wijze misbruik gemaakt van hun functie en zo grote bedragen aan gemeenschapsgelden oneigenlijk aangewend. De school incasseerde rijksgelden voor vijf mensen die in de boeken stonden als leraar of medewerker. De rechtbank constateert dat de benoemingsaktes vals waren. Door dit geld op te strijken, hebben de drie zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan witwassen. Volgens de bestuursleden werd het geld dat voor deze vijf virtuele medewerkers werd verkregen gebruikt voor de bekostiging van het leerlingenvervoer. Als dat al waar is, blijft het illegaal, aldus de rechtbank.


Gedeclareerd
De school had van 2003 tot 2007 mensen op de loonlijst staan die er niet werkten. Om die reden moeten de drie bijna een kwart miljoen euro terugbetalen wegens ten onrechte gedeclareerd geld.

 

Lees hier meer over fraude in het islamitisch onderwijs in het BB-dossier: Fraude Islamitische scholen

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Anton op
Wordt er geen rekening gehouden met schaamtecultuur dan geven onze incapabele rechters een lage straf vanwege gezichtsverlies: bij hoeveel Nederlanse veroordeelden zijn deze begrippen ooit toegepast?
Als de bestuurders van een Nederlandse school zoiets flikken draaien ze de bak in. :evil:

De consequentie van deze dwaze uitspraken zou moeten zijn dat het gelijkheidsbeginsel uit Artikel 1 van de Grondwet wordt geschrapt
omdat rechters die paragraaf toch aan hun laars lappen.
Door kees goudswaard op
De schaamte wordt niet zozeer veroorzaakt omdat het schoolbestuur fraude gepleegd heeft, maar dat het zo stom is geweest tegen de lamp te lopen.
Door Heaven op
Dit is al de tweede keer deze week dat er rekening gehouden wordt met de schaamtecultuur van moslims.
Afgelopen week is de Marokkaan die van Floor van de Wal verleden jaar dood reed, vervroegd vrijgelaten nadat hij al een lagere straf kreeg dan geëist werd omdat de rechter rekening hield met de schaamtecultuur binnen de islam.
Maar ja toch heeft Geert ongelijk....lekker puh!
Door J. van der Schoot op
Als dit waar is en de norm gaat worden, zijn we al aardig op weg naar Sharia rechtspraak. Deze rechters moeten aangeklaagd worden wegen discriminatie! Zij zijn een schande voor Nederland en onze rechtspraak.
Door Bas (Logicus) op
@Servaas, klinkklare onzin. Als een werkeloze winkeldief gepakt word voor het stelen van 10 tubes tandpasta leid dit ook tot gezichtsverlies ten opzichte van zijn omgeving. Simpelweg om het feit dat de winkeldief ook 10 klokjes van Cartier had kunnen stelen. Dan was hij de grote man geweest.
Jouw zienswijze leid enkel tot strafvermindering voor iedereen. En zo’n absurde regeling leid uiteindelijk tot niets. De strafmaat is de strafmaat. Probleem in deze zaak is echter dat het merendeel van het gestolen vermogen reeds geïnvesteerd is in onroerend goed in het land van herkomst. Een land dat niet meewerkt aan het confisqueren van geroofd geld. Ontneem de daders hun 2e verkregen Nederlandse Nationaliteit en stuur ze terug naar het land van herkomst. Maak in het eerste jaar op voorpagina nieuws de repatriëringcijfers bekend en het land van herkomst leid op internationaal niveau gezichtsverlies(vanwege de grote aantallen). Gevolg zal zijn dat daders in land van herkomst door de eigen overheid vervolgd zullen gaan worden en gedwongen worden tot schadeherstelbetalingen (ontname van het volledig geroofd vermogen). Na een jaar zal het criminaliteitscijfer onder allochtonen enorm gedaald zijn en daarmee ook de voedingsbodem tot vreemdelingenhaat in Nederland.
Door Bas (Logicus) op
Hogere straffen zijn er alleen voor de autochtone bevolking want die wordt geacht beter te weten.
En daarmee bevestigd de rechtelijke macht dat vrouwe justitie werkelijk blind is. Ze vergeten dat die blindheid enkel opgaat voor afkomst van de gedaagde(het geen onderscheid maken tussen rang of stand). Wat er nu echter gebeurd is dat de rechtelijke macht de feiten der realiteit niet onder ogen wil zien. En daardoor is en blijft Nederland het meest geliefde land voor criminele en extremistische immigranten.
Door Dirk, Holland op
De rechters begrijpen duidelijk de islamitische cultuur niet. Zolang de slachtoffers maar ongelovigen zijn is het toegestaan in die cultuur.
Door Joschke op
Nederlandse rechters deugen voor geen meter. Dom en incompetent, en daarnaast zijn ze leugenachtig en bedriegers. Het interesseert hen geen ene malle moer en ze zitten er niet voor de waarheidsvinding en rechtvaardigheid. Schrijven niet eens hun vonnissen zelf, lezen slechts een deel van het dossier, luisteren niet etc. Nederland is qua gerecht een derdewereldland aan het worden...
Door Antoon (Sales executive) op
Ik vind het steeds moeilijker zulke uitspraken te accepteren. Gelijke monikken, gelijke kappen is mij altijd geleerd, maar helaas kan ik alleen maar constateren dat de echte segregatie in onza samenleving veroorzaakt wordt door politici die mijlenver buiten de werkelijkheid van de samenleving staan en verder door hen die het recht en de rechtsgang in ons land zouden moeten leiden.
Van zulke uitspraken begin ik me pas te schamen. Walgelijk !
Door EddieValiant op
@Servaas. Er wordt met twee maten gemeten. Daar gaat het om. Of wil je beweren dat het minder beschamend is voor een autochtoon om veroordeeld te worden?

Dat illustreert de idiote logica van de rechter.