of 64231 LinkedIn

'Lagere huren voor mensen met schulden'

Jacques Monasch, Tweedekamerlid voor de PvdA, wil dat mensen die in de schulden zitten minder huur hoeven te betalen.
13 reacties

Soms moeten mensen met schulden een tijdelijke verlaging van de huur kunnen krijgen, vindt PvdA-Kamerlid Jacques Monasch. ,,De PvdA vindt de berichten over de toename van huurders die hun woonlasten niet meer kunnen dragen, zorgwekkend.''

Armoede voorkomen

De PvdA wil armoede en huisuitzettingen voorkomen. Het verschil in de huurprijs moet in de gedachte van de PvdA worden bijgepast door gemeenten. Monasch reageert op voorstellen van de gemeente Den Bosch, die de woonlasten in de eigen gemeente onderzocht.
 
Wet aanpassen 

De partij gaat het kabinet vragen om de wet aan te passen om de huurverlaging in individuele gevallen mogelijk te maken. Mensen in een corporatiehuis kunnen nu al een huurverlaging krijgen als hun inkomen lager wordt.
 
Energiebesparende verbouwingen 

Verder moet de wet zo aangepast worden dat huurders energiezuinige verbouwingen niet langer kunnen blokkeren, vindt de PvdA. ,,De energierekening begint zo langzamerhand een hoger oplopende kostenpost te worden dan de huur zelf", concludeert Monasch. Energiebesparende verbouwingen vereisen nu nog 70 procent van de instemming van de huurders, weet de PvdA.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Easymoney (Financiën) op
Niemand wilt een vrije marktwerking voor huur- en verhuur van woningen. Dan blijft er 1 alternatief over en dat is de collectieve sector. Dit betekent ook dat iedereen geconfronteerd wordt met de wonderen van de collectieve sector en in dit geval de vreemde wereld van de huurwoningen. Een wereld die geen rekening houdt met wensen en eisen van de huurders. De relatie tussen de kwaliteit van wonen en de gevraagde huren is schijnbaar scheef gegroeid. Mensen die zich omhoog gewerkt hebben, en dus na verloop van tijd goedkoop huren, worden gekwalificeerd als scheefwoners en daarmee gelijkgesteld aan crimineel gedrag. Een sector waarbij de overheid en wooncorporaties alles bepalend zijn en de huurder is hieraan ondergeschikt gemaakt. De sleutelwoorden is niet het verhuren of aanbieden van woningen maar sociale gelijkheid, rechtvaardigheid en meer betalen voor dezelfde woning als je meer verdient.
Nee, burgers in dit land schelden liever op de vrije markt, want die is slecht. Nee, de nederlandse burger zit liever in een gouden kooitje, dan vrijheid van keuze hebben. Verbazingwekkend, vooral als je de wanprestaties van de afgelopen 40 jaar bekijkt. Maar ja, het geloof in de overheid is onwrikbaar, de meeste verkiezen de leugen van hun leiders dan de waarheid.
Dit soort kwesties en andere problemen komen periodiek terug. En morele verontwaardiging is altijd enorm. Waarbij veel burgers nog grotere constructies bedenken en ook hier weer zijn er een paar bij die morele chantage niet schuwen. Misschien moet jullie gaan solliciteren bij de maffia.
Door Kees Bloemendaal (Vuilnisman) op
Mensen in een corporatiehuis kunnen nu al een huurverlaging krijgen als hun inkomen lager wordt ?
Waarom weten de huurders van woningcorporaties deze info niet ?

In welke wetsartikel kunnen we dit nalezen ?
Door H. Wiersma (gepens.) op
Voor huurders behorend tot bepaalde inkomens categorieën, die hun huur niet kunnen betalen, zijn specifieke aanvullende regelingen. Zou PvdA-kamerlid Monasch daarvan nog nooit hebben gehoord of houdt hij zich voor de domme?
Door vd Ven (iman) op
gewoon de grenzen dichtgooien, zijn er weer genoeg betaalbare woningen
Door Jan op
Gewoon de huren vaststellen op het bruto inkomen van het vorig jaar ( dat fiscaal vaststaat). Bijvoorbeeld 20 of 25%. Dan is er geen huurtoeslagen rompslomp meer en geen scheefwonen. En mensen komen zo minder gauw in de schulden.
Door Marco op
Toch jammer dat als je altijd netjes op je centjes past, elk dubbeltje omdraait en je van alles ontzegt om maar te zorgen dat je huur wordt betaald, krijg je niks - ook geen huurverlaging. Als je je geld er doordraait met de allernieuwst I-phones, laptops, I-pads, dure vakantie en uitgaan ("je mag je per slot toch wel wát gunnen...") dan kun je je handje al open houden (tja, naast al die luxe producten zit er natuurlijk geen nieuwe wasmachine meer aan), maar nu zou je dan ook nog een huurverlaging kunnen krijgen.!!!!
En de mensen die wel zuinig leven, leven naar hun inkomen, kunnen de luxe van de ander, het financiële wangedrag betalen!
Ik mag toch hopen dat er strikte voorwaarden aan een dergelijk regeling worden gesteld (hoewel de misbruikers altijd wel weer een weg vinden, waardoor het geld weer niet komt waar het voor bedoeld is)
Door socialist (parasiet) op
precies, zorg dat je niks hebt, dan betaalt de Staat alles voor je.
Door Pipadekloon (Voorlichter) op
Geld lenen, dan heb je schuld. Huurverlaging vragen en met de huurverlaging de aflossing betalen.
Door Pipadekloon (Voorlichter) op
Kan toch niet? Wat een administratieve rompslomp voor de woningbouwvereniging.
Door Pierre op
De PvdA heeft anders behoorlijk boter op het hoofd door in te stemmen met de huurverhogingen . Besef dan vooraf wat de gevolgen zijn. En ook dat gejammer over de hoge energierekening is populistisch gedoe. De helft van die rekening bestaat uit onzinheffingen om de rijkskas te spekken. Ik zie de partij er nog voor aan om die nog hoger te maken, om energiebesparende maatregelen af te dwingen. Maar ondertussen is politiek Den Haag dan al gewend geraakt aan de meerinkomst, dus als mensen dan echt energie gaan besparen, dan worden ze gewoon op andere wijze genaaid. Met zulke politieke partijen heb je geen vijanden meer nodig.