of 65101 LinkedIn

Laatste prostitutieboten Utrecht dicht

Burgemeester Wolfsen heeft de laatste 98 prostitutieboten aan het Utrechtse zandpad en de ramen aan de Hardebollenstraat laten sluiten wegens mensenhandel.

Utrecht heeft opnieuw de vergunning van een exploitant van raamprostitutie aan het Zandpad en de Hardebollenstraat ingetrokken. Daarmee wordt een einde gemaakt aan vrijwel alle grootschalige raamprostitutie in de Domstad.

Mensenhandel
Burgemeester Wolffsen besloot de laatste 98 prostitutieboten en alle 17 ramen in de Hardebollenstraat in Utrecht te sluiten omdat de politie aanwijzingen had van onder meer mensenhandel en verstoring van de openbare orde. Volgens de burgemeeester komen er jaarlijks 350 meldingen binnen van mensenhandel, die een direct verband hebben met het Zandpad. 


Essentiële rol
In totaal zijn nu vier vergunningen ingetrokken.
De exploitanten van raamprostitutie spelen een essentiële rol als verhuurder van werkruimten aan prostituees. Zij hebben op grond van hun vergunning de verplichting een bijdrage te leveren aan het tegengaan van mensenhandel en te zorgen voor een veilige werkomgeving voor de prostituee, zegt de gemeente.

Onvrijwillige prostitutie
Volgens burgemeester Wolfsen komt er met het sluiten van de boten en ramen geen einde aan de prostitutie in Utrecht. Dat is ook niet de bedoeling, stelt hij. Het gaat hem voornamelijk om de onvrijwillige prostitutie. 
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.