of 59123 LinkedIn

'Korten op thuiszorg leidt tot vereenzaming'

Door het bezuinigen op uren thuiszorg ontstaan problemen bij de cliënten. Thuiszorgmedewerkers constateren vaak vervuiling en vereenzaming en soms uitdroging en ondervoeding.
2 reacties

Door het bezuinigen op uren thuiszorg ontstaan problemen bij de cliënten. Thuiszorgmedewerkers constateren vaak vervuiling en vereenzaming en soms uitdroging en ondervoeding. 

Dat blijkt uit een enquête van het tv-programma De Monitor onder 629 medewerkers in de huishoudelijke verzorging die lid zijn van de FNV.
 

Medewerkers maken ook mee dat cliënten gewond raken doordat ze zelf huishoudelijk werk gaan doen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de helft van de thuiszorgers wel eens in eigen tijd doorwerkt omdat ze het werk anders niet afkrijgen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Zolang thuis- en andere zorg als cijfer wordt benaderd door "lagen" die op afstand staan en enkel voor eigen gewin gaan, wordt er nooit iets veranderd. Het is daarnaast ook jammer dat de zorgmensen niet zien dat massaal het werk neerleggen/ziek melden eigenlijk heel sociaal is omdat men hiermee "lagen" dwingt om verder te kijken. Zolang problemen worden opgevangen wordt er echt niets gewijzigd en alleen maar geconstateerd en gepraat. Ben eens echt sociaal en maak het hun probleem, nu is het slechts die van jullie en van degenen waarvoor jullie zorg dragen!
Door Donders (mederwerker) op
Het grote graaien bij de bedrijven en banken zijn weer begonnen.dus op naar de volgende crisis dan mag het werkvolk er voor opdraaien dan doen de bonden weer niets FNV en CNV laten het volk ook stikken voor eigen eer en glorie.de voorzitter zitten daar voor hun eigen toekomst.op naar een hoger plan laat de werkende maar verrekken,