Advertentie
sociaal / Nieuws

Koggenland stuurt 'loverboy' op meisjes af

De Noord-Hollandse gemeente Koggenland heeft dit weekend een acteur die zich voordeed als loverboy naar de kermis in De Goorn gestuurd om meisjes te verleiden hun telefoonnummers te geven.

15 april 2018

De Noord-Hollandse gemeente Koggenland heeft dit weekend een acteur die zich voordeed als loverboy naar de kermis in De Goorn gestuurd om meisjes te verleiden hun telefoonnummers te geven.

Lastig

Van de 22 meisjes van dertien tot zeventien jaar die de acteur zaterdag aansprak, gaven zes hun telefoonnummer af. De zestien andere meisjes deden dat niet, maar vonden het volgens de gemeente wel lastig om nee te zeggen en weg te lopen.

Fakeboys

De actie met de naam Fakeboys is een initiatief van de gemeente Koggenland en moet meisjes waarschuwen voor loverboys. De gemeente hoopt ze bewust en weerbaar te maken, 'zodat ze in een soortgelijke situatie weten wat ze (niet) moeten doen'. Ook de politie en jongerenwerkers waren erbij betrokken.

Gesprek na afloop

De acteur sprak de meisjes aan met de woorden: ,,Hé schatje, wat zie je er mooi uit. Mag ik je telefoonnummer?'' Alle aangesproken meisjes hebben na afloop gesproken met een medewerker van de gemeente. Een soortgelijk project liep eerder in Oost-Gelderland, dat daar de naam Nep-loverboys had. (ANP)

Reacties: 13

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bert
Een lokkerboy
Jos
Ze krijgen er wel een emotionele zelfvertrouwens deuk van want ze werden voor het acteurs lapje gehouden. Vond hij me niet echt mooi ?
Reinier Velsen
De sociale wijkteams en hun voltallige ledengroep werken toch ook zo anoniem en integraal en vals om contact te zoeken.
Harry / controller
Geld genoeg nog in Koggenland.
Enoch Powell / sociaal geograaf
Nederland is af, in Koggenland liggen alle stoeptegels kaarsrecht en de zon schijnt de hele dag! Ik hoop toch dat de VVD-fractie in de gemeenteraad om opheldering gaat vragen.
H. Wiersma / gepens.
Als je weet wat er speelt in Koggenland e.o. op het gebied van loverboys geef je niet zulke stomme reacties.
Petra
Krijgt deze actie nog een vervolg, bijvoorbeeld op de scholen in Koggenland? Eenmaal begonnen betekent nu ook niet meer loslaten!
Wijnand
Je kunt toch algemene voorlichting geven ?

Ik vind dit ook geen manier van doen dit nep lokken.

Je houdt jonge meiden niet voor de gek klaar uit ook de politie of een instantie niet ik vind sowieso dat je dit niet naar buiten moet brengen.
Max Klein
Je rijkt op deze wijze tips uit aan pedofielen , viezerikken en loverboys ik vind dit een beetje dom ze hebben zo helemaal geen vertrouwen meer in mensen dit zijn gevoelige meisjes geen drugs crminelen waarbij ook allerlei trucjes gebruikt worden door de politie ik vind dit van jongerenwerkers ook niet oke.
H. Wiersma / gepens.
Via publicatie in de pers geeft het juist een waarschuwend signaal af aan ouders en jongeren om voorzichtig te zijn met het verstrekken van een 06.
Hannes Haganum / kritisch lezer
Dit is gewoon ontzettend fout!!! Hiermee wordt een glijdend vlak betreden waarop een gemeente zich nooit mag begeven. Undercoveracties moeten alleen onder sterke garanties toegestaan zijn voor de politie of de Marechaussee.
Inez
Wat niemand nog noemt: hier wordt het potentiële slachtoffer weer verantwoordelijk gemaakt. Het is aan het meisje om haar gedrag aan te passen. Blijkbaar moet ze wantrouwig te worden tegen iedereen die ze tegenkomt.

Zou je niet beter de potentiële daders kunnen aanpakken?
H. Wiersma / gepens.
@Inez. Het is uiteraard én de dader in het schavot én de doelgroep goed voorlichten.
Advertentie