of 64621 LinkedIn

KNVB vraagt gemeenten om hulp bij controle coronacheck

© Shutterstock
© Shutterstock
4 reacties

Voetbalbond KNVB roept de gemeenten op om de amateurclubs te helpen bij het controleren van het coronatoegangsbewijs. De verenigingen moeten sinds afgelopen zaterdag iedereen controleren die op hun complex naar binnen wil, bijvoorbeeld naar de kleedkamers.

Beveiligers
‘We zien dat sommige verenigingen geholpen worden door gemeenten met beveiligers die het CTB handhaven’, aldus een woordvoerder van de KNVB. ‘Hiervoor is ook geld beschikbaar gemaakt vanuit het Rijk. Dus we doen de oproep aan gemeenten om dit ook zo snel mogelijk hiervoor in te zetten.’

Corona-check
Amateurvoetballers die zich bij hun club in een kleedkamer willen omkleden of naar het toilet willen, moeten aan de deur via de CoronaCheck-app kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn, het coronavirus recent hebben doorgemaakt of negatief zijn getest op het coronavirus. Dat geldt ook voor bezoek aan de kantine. Bij lang niet alle verenigingen vond afgelopen week die controle plaats. ‘Maar veel clubs doen al heel goed hun best en slagen er ook in om het te organiseren’, aldus de KNVB. De overheid gaf ze enkele dagen de tijd om de controle op orde te krijgen.(ANP)

Vrijwilligers

'Natuurlijk is het lastig voor verenigingen en vrijwilligers om dit te organiseren, daar hebben we begrip voor', aldus de KNVB. 'Vrijwilligers zijn goud waard maar schaars, we kunnen niet even een blik nieuwe vrijwilligers opentrekken die voor alle bijna drieduizend verenigingen nodig zijn.'

Eerdere oproep

De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) deed eerder al een oproep voor hulp van gemeentes bij de controle aan de deur. 'Ze hebben hier 45 miljoen euro voor gekregen', aldus voorzitter Ben van Olffen. 'De gemeenten moeten hiermee wat doen om de clubs te helpen.' De BAV hield vorige maand, al voor de invoering van het coronatoegangsbewijs in sportkantines, een enquête onder de ongeveer 1600 aangesloten verenigingen. Daarin gaf ruim de helft van de respondenten aan niet te gaan controleren, vooral vanwege praktische en principiële bezwaren. De BAV heeft recent een nieuwe enquête opgezet om te peilen hoe de controle verloopt. De belangenorganisatie heeft nog geen resultaten. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Carol Stel op
Bizar, inderdaad. Maar niet wat Henk bedoelt. De gemeenten controleren echt wel. Namelijk of de clubs wel controleren. Dat doen de gemeenten via de BOA’s, die controleren nu al of de horeca wel controleert!

Joseph Kafka zou willen dat hij in 2021 had geleefd. Deze compleet doorgeslagen coronacontrolecultuur (ccc)...dat zou nog eens fantastische boeken hebben opgeleverd!
Door Spijker (n.v.t.) op
Kennelijk leeft de KNVB in een andere wereld. Alleen al deze vraag aan een gemeente stellen is idioot. Voor eventuele financiële compensaties voor de inzet van personeel e.d. moet men uiteraard in Den Haag zijn.
Door Herman op
Helemaal mee eens Henk! Dat ze maar in Den Haag aankloppen.
Door Henk op
Bizar…. Dit is geen gemeentelijke taak. We hebben zelfs een wachtlijst van 3 maanden voor wmo aanvragen….