of 59318 LinkedIn

Kinderartsen: meld problemen jeugdhulp

Kinderartsen worden opgeroepen problemen in de jeugdhulp te melden, die het gevolg zijn van de transitie jeugdzorg. Afhankelijk van de reacties gaat de Kinderombudsman een onderzoek starten.

Kinderartsen worden door de Kinderombudsman opgeroepen problemen in de jeugdhulp te melden, die het gevolg zijn van de transitie jeugdzorg. Afhankelijk van de reacties zal de Kinderombudsman een onderzoek starten.

Signalen

Dat laat een woordvoerder van de Kinderombudsman weten, in reactie op de oproep die de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) op haar site heeft geplaatst. ‘We hebben met de NVK gesproken over de problemen die kinderartsen ervaren. We zijn altijd geïnteresseerd in signalen uit het veld. Meestal krijgen we die van ouders en kinderen’, aldus de woordvoerder. In overleg is besloten dat de NVK een oproep op haar site zou plaatsen.

 

Zorgen

Beide partijen willen weten in hoeverre kinderen sinds de invoering van de Jeugdwet in 2015 de zorg krijgen waar ze recht op hebben. De NVK heeft zorgen over de transitie van de jeugdhulp. Kinderartsen worden nu gevraagd problemen die zij ervaren bij de Kinderombudsman te melden. Ook zorgen over de toegang tot de jeugdhulp en de kwaliteit ervan, kunnen worden gemeld. ‘Na deze eerste inventarisatie zal de NVK met de Kinderombudsman meedenken over de vervolgstappen en vervolgstrategie’, aldus de NVK op haar site. ‘De signalen helpen om problemen bij de verantwoordelijke partijen aan te kaarten.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Inez op
Wat een zure reactie? Had je liever gehad dat de Kinderombudsman niets doet?
Er zijn allerlei klachten over de zorg voor kinderen (sommige respondenten beginnen er bij elk artikel over), dan is het toch goed als iemand eens goed naar een deel ervan kijkt?
Door Diny op
Het onderzoek komt er sowieso. De kinderombudsman is sinds haar aantreden bezig zich te profileren. Bekendste voorbeeld waar zij tegen te hoop loopt is dat zij zwarte discriminatie vindt.
Dit onderzoek zet haar weer op de kaart. En er is vast wel ergens een schrijnend voorbeeld te vinden.