of 64231 LinkedIn

Kamer wil 40 miljoen extra voor huishoudelijke hulp

Arie Slob (ChristenUnie) diende daar donderdag tijdens de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer een motie over in. VVD, PvdA, D66 en SGP steunen het voorstel.
Reageer

De Tweede Kamer wil dat er 40 miljoen euro extra wordt uitgetrokken om zoveel mogelijk huishoudelijke hulpen aan het werk te houden die door de veranderingen in de zorg hun baan dreigen te verliezen.

Gereserveerd

Arie Slob (ChristenUnie) diende daar donderdag tijdens de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer een motie over in. VVD, PvdA, D66 en SGP steunen het voorstel. De partijen willen het geld gebruiken dat is gereserveerd om zorgtaken soepel over te laten gaan naar de gemeenten.

Voor 1 oktober

Het kabinet kondigde eerder al aan dat er in 2015 en het jaar erna 75 miljoen euro is voor een toelage zodat mensen die financieel krap zitten, toch hun huishoudelijke hulp kunnen houden. Daardoor kunnen tussen 10.000 en 13.000 thuishulpen aan het werk blijven, zei premier Mark Rutte donderdag. Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) geeft de Kamer voor 1 oktober meer duidelijkheid over de afspraken over de toelage voor de huishoudelijke hulp.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.