of 59318 LinkedIn

Jeugdzorg niet alert genoeg op slachtoffers loverboys

Nationaal rapporteur mensenhande Corinne Dettmeijer hekelt in haar jongste rapport de houding van jeugdzorginstellingen.
3 reacties

De jeugdzorg in Nederland is onvoldoende alert op signalen dat meisjes slachtoffer zijn van loverboys. Signalen worden onvoldoende herkend en als dat wel gebeurt nauwelijks gemeld. Bovendien is er weinig animo bij de instellingen om dit via trainingen te verbeteren.

Houding jeugdzorginstellingen

Nationaal rapporteur mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen, Corinne Dettmeijer, zei dat dinsdag bij de presentatie van haar jongste rapport. In een toelichting hekelde ze de houding van jeugdzorginstellingen. ,,Er wordt gesproken over meisjes met 'loverboyproblematiek', als een van de vele problemen die pubermeisjes kunnen hebben. Onzin, het gaat om slachtoffers van mensenhandel. Het gaat niet aan dat jeugdzorgmedewerkers hun eigen invulling geven aan het loverboyfenomeen.''

Gevoel van urgentie

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie beloofde met staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) te zullen spreken over de aanbevelingen van Dettmeijer over jeugdzorg. ,,Training en een gevoel van urgentie is belangrijk. We moeten zorgen voor alertheid: gewoon uit je doppen kijken, dat geldt ook voor de jeugdzorg en dat moet verbeteren. Hoe we dat gaan doen ga ik nog bekijken met Van Rijn.''

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door manon smeijer (systeemtherapeut) op
klopt.
Daarnaast is er onvoldoende expertise voorhanden in Nederland zowel binen de jeugdzorg als kinder/jeugd psychiatrie voor het bewerken/behandelen van deze complexe problematiek.
zonde, de nood is hoog.
Door janicos (Onderzoeker) op
Prachtig, bravo eindelijk iemand die iets zinnings zegt. Alleen, waarom zijn alle hulpverleningsmogelijkheden wegbezuinigd als dit probleem zo "urgent" is? Het kabinet wil dat we alemaal generalisten zijn en "trainingen" volgen. Maar die trainingen zijn er al geweest en met de mantra's van dit kabinet kun je verder niks. loze kreten en bezuinigingen, dat is het. . Je kunt van overbelaste groepsleiding niet verwachten dat ze en de was verzorgen, en het dagprogramma, en de groep draaien en de loverboyproblematiek en de en de en de etc. Het kabinet Rutte bezuinigt in het wilde weg om aan de norm van een ander te voldoen: lees Brussel. Ik stel voor dat mw Dettmeijer een jaar de groep komt dfraaien.
Door roomblanke dochters op
89 % van de jonge pooiers is allochtoon, vandaar dat we ze 'loverboy' noemen, we mogen ze niet kwetsen.