Advertentie
sociaal / Nieuws

Hoorn belt ouders dronken jongeren wakker

De actie 'Wakkere Ouders' is dit weekend van start gegaan in Hoorn. Jongeren die overlast veroorzaken in het weekend worden meegenomen naar het bureau, hun ouders worden gebeld om ze op te halen.

25 september 2012

Bij de actie Wakkere Ouders van de gemeente Hoorn zijn dit weekend acht ouders ’s nachts gebeld met de melding dat ze hun kind op konden halen van het politiebureau. Het was dit weekend de eerste keer dat Hoorn aan de slag ging met de actie. Ze hopen op deze manier de ouders bewuster te maken van het gedrag van hun kinderen.

Effectieve aanpak

Eerder werden jongeren wel beboet, maar niet meegenomen naar het bureau. Ook werden de ouders niet op de hoogte gesteld. ‘Wij denken dat het meer effect heeft’,  vertelt Christa van Hees, woordvoerster van de gemeente. ‘Het is niet leuk om wakker gebeld te worden, dus dan zal daar thuis een hartig woordje over gesproken worden.’

Extra agenten

Naast het wakker bellen van de ouder houdt de actie ook in dat er meer agenten en medewerkers van stadstoezicht op pad zijn. Dit leidde ook tot de aanhouding van een aantal jongeren boven de achttien, waarvan de ouders niet gebeld werden. Van tevoren werden jongeren gewaarschuwd, en het viel de politie dan ook op dat er op de gebruikelijke indrinkplekken niemand te vinden was.

Veilig uitgaan

De gemeente is de actie in samenwerking met politie Noord-Holland Noord, Stichting Netwerk, Openbaar Ministerie en Bureau Halt begonnen om de overlast rond het uitgaan te verminderen.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

jacob lageveen / Entrepreneur
Ligt aan de leeftijd, maar op zich wel een goed idee. Na 18 jaar is het wat anders.
Advertentie