Advertentie
sociaal / Nieuws

Hoes neemt aanpak verwarde personen over

Onno Hoes gaat de komende twee jaar aan de slag om gemeenten te helpen bij het omgaan met verwarde mensen en het aanbieden van zorg en ondersteuning voor deze personen.

01 oktober 2016

Onno Hoes gaat de komende twee jaar aan de slag om gemeenten te helpen bij het omgaan met verwarde mensen en het aanbieden van zorg en ondersteuning voor deze personen.

Opgesteld door Liesbeth Spies

Onno Hoes is voormalig burgemeester van Maastricht en oud-gedeputeerde in de provincie Noord-Brabant. Hoes leidt het zogeheten ‘schakelteam’ dat verder gaat met de plannen die eerder zijn opgesteld door een groep onder leiding van Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen aan den Rijn.

Politie drukker

De ministers Edith Schippers (Volksgezondheid) en Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) kondigden dat vrijdag aan. Het aanjaagteam van Spies werd in 2015 opgezet toen bleek dat de politie het aanzienlijk drukker had gekregen met meldingen van overlast door verwarde en overspannen mensen. (ANP)

Reacties: 8

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

August Biels / gewezen ambtenaar
En als er iemand is, die jarenlange ervaring heeft met een verwarde persoon, dan is het wel Onno Hoes.
veestapel
Deze al te liberale meneer de koekepeer is niet serieus te nemen, beter stilletjes verdwijnen uit de publiciteit en nooit meer terugkomen.
Willem / AS
Met of zonder de aanstelling van Onno H. (een old boyskeuze) is dit toch het paard achter de wagen spannen. Helpen omgaan is leuk en aardig, maar waar het feitelijk om zou moeten gaan is het voorkomen dat steeds meer personen verward raken, maar dat is blijkbaar een te ongemakkelijke waarheid.
Kaas !
Een potje brallen tegen een knulletje van 20, dat kan ik gewoon maken want ik ben geen burgemeester. Hoewel..
Franz Schwarzenneck
De door eigen toedoen gevallen wonderboy van de VVD (bestuurder, homo, joods) wordt door partijgenoten soepeltjes aan nieuw werk geholpen. In april van dit jaar regelde VVD-staatssecretaris Dijkhoff een baantje voor Hoes bij de COA. Iets met verbinding leggen met locale besturen of zo. Geen gemeente heeft na een half jaar nog iets gezien of gehoord van hem.



En nu hebben de VVD-ministers Schippers en Van de Steur een 2e fopbaantje voor Hoes gevonden. Ook hier zal niets uitkomen, voorspel ik u. Maar dat is ook niet de bedoeling. Hoes kan 2 referenties toevoegen aan zijn geschonden cv. En hij kan een dikke ton extra aan inkomen tegemoet zien. Betaald uit de gemeenschapskas natuurlijk. Laat dat maar aan de VVD over !
henk
Wat een lekker stelletje: spies, schippers, van de steur, hoes, en dan hebben we ook nog de leden van het aanjaagteam.

Een volkomen overbodig groepje mensen die hier een goed betaald arbeidstherapie hebben. En trouwens als ze al iets goeds zouden willen doen, dan zou ik zeggen begin met die verwarde politieke charlatans......
Mw Dikkers
Zo helpen wij elkaar bij de VVD. Wie is met deze move gebaat. De verwarde? De verwarde wordt in kaart gebracht door een "verwarde". Lachertje. En weer 1 van de straat.
Jeannette
Kan je zijn salaris niet beter besteden aan goede opvang en hulp ipv het uitzuigen van de zorg. Paard achter de wagen spannen en nodeloos iemand aan de vreet houden. Jammer dat ons belasting geld zo wordt weggegooid.
Advertentie