Advertentie
sociaal / Nieuws

Herstructureringsfonds Wsw van start

Gemeenten die aanspraak willen maken op geld uit het herstructureringsfonds voor sociale werkvoorziening kunnen tot en met 30 april 2012 hun aanvragen indienen.

19 december 2011

Gemeenten die aanspraak willen maken op overheidsgeld om hun sociale werkvoorziening te reorganiseren, kunnen dat vanaf nu doen. De aanvraagprocedure is 16 december gestart en loopt tot 30 april.

400 miljoen

Een onafhankelijke commissie gaat in april de aanvragen beoordelen voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In totaal valt er 400 miljoen euro te verdelen. Dat geld is beschikbaar gesteld om gemeenten te ondersteunen bij de overgang naar de nieuwe Wet werken naar vermogen. Die overgangsperiode loopt tot 2018.

Kosten maken
Het fonds is bedoeld voor de ondersteuning van een efficiëntere bedrijfsvoering van de sociale werkvoorziening. Gemeenten of SW-bedrijven die door de nieuwe wet kosten moeten maken om de sector te herstructureren, kunnen een aanvraag indienen. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een toelage staan gepubliceerd op het Gemeenteloket.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie