of 59162 LinkedIn

Hellendoorn en Noordwijk gelauwerd om sportbeleid

Hellendoorn mag zich ‘Sportgemeente van het jaar 2016’ noemen. Het beleid is er modern en is er veel aandacht voor speciale doelgroepen. Ook Noordwijk viel in de prijzen, De gemeente had het beste Initiatief.

Hellendoorn mag zich ‘Sportgemeente van het jaar 2016’ noemen. Het beleid is er modern en is er veel aandacht voor speciale doelgroepen. Ook Noordwijk viel in de prijzen, De gemeente had het beste Initiatief.

Doordacht
Hellendoorn heeft een doordachte visie op sport en hanteert een aanpak waarbij iedereen in de gelegenheid wordt gesteld om bij te dragen aan deze visie, vindt de jury bestaande uit vertegenwoordigers van de VNG, sportkoepel NOC-NSF, het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen, Mulier Instituut en Vereniging Sport en Gemeenten. Het sportbeleid staat er open voor mensen met een beperking tot kwetsbare senioren. Ook beschikt de gemeente over veel sportvoorzieningen, zowel binnen als buiten, en is er aan zwemwater geen tekort.


Aanbod
Daarnaast wordt de gemeente geroemd om het feit dat de doelstellingen op het gebied van sport, gezondheid, integratie, welzijn en participatie waar worden gemaakt. Het ruime sportaanbod, de voorzieningen en een stimulerend gemeentelijk beleid zorgen voor een hoge sportparticipatie. Het percentage inwoners van Hellendoorn dat lid is van een sportvereniging is in vergelijking met andere gemeenten erg hoog.


Verbinding
De gemeente Noordwijk won met het initiatief ‘De maatschappelijke functie van sport’ de prijs voor ‘Beste initiatief op sport- en beweeggebied’. Volgens deze jury , bestaande uit beleidsmedewerkers van gemeenten, is het Noordwijk gelukt om verbinding te leggen tussen sport en andere beleidsterreinen, waarbij sport het middel is om andere beleidsdoelen te realiseren. Het initiatief is ‘een modern project dat voor een groot deel voldoet aan samenhang met het sociaal domein, iets waar veel gemeenten moeite mee hebben. Hiermee is het een mooi voorbeeld voor andere gemeenten’, aldus de jury.

 

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.