of 59244 LinkedIn

#Halloraadsleden voor vernieuwing jeugdhulp

Voor (nieuwe) raadsleden die inspiratie nodig hebben rondom de jeugdhulp, kunnen deze week terecht op Facebook. Daar is een (korte) campagne #halloraadsleden gestart. Het is een initiatief van LOC Jeugd.

Raadsleden die inspiratie nodig hebben rondom de jeugdhulp, kunnen terecht op Facebook. Daar is deze week een (korte) campagne #halloraadsleden gestart. Een groep van zes jongeren en hun ouders vertellen daar welke wensen zij hebben voor de jeugdhulp de komende vier jaar. Rode draad zowel de jongeren als hun ouders is dat zij betrokken willen worden bij het jeugdbeleid van gemeenten.

Noodzaak

De jongeren en hun ouders willen met hun verhalen nieuwe raadsleden inspireren om tijdens de formatie veel aandacht aan jeugdhulp te besteden. Na de overdracht van jeugdhulptaken naar gemeente in 2015, is de vernieuwing van de jeugdhulpverlening nog niet op gang gekomen. ‘Met de korte filmpjes hopen jongeren en ouders dat raadsleden een beeld krijgen bij de noodzaak van de transformatie en welke rol jongeren en ouders hierin kunnen spelen’, aldus initiatiefnemer LOC Jeugd; een netwerk van jongeren, ouders en professionals, dat samen aan een betere jeugdhulp werkt.


Ervaringsdeskundigen

Naast het meer betrekken van jongeren en ouders bij beleid, is er de oproep om ervaringsdeskundigen in de hulpverlening in te zetten. Jongeren en ouders kennen de behoeften immers uit eigen ervaring.


De campagne #halloraadsleden duurt tot zondag en wordt afgesloten met een compilatie van de wensen van jongeren en ouders.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Victor op
Ja Herman Nijskens hier moet ik ook even reageren want helaas is het wel waar wat Werner zegt .
Door Herman Nijskens op
@Werner, de gemeenteraad bespreekt geen individuele medische dossiers.
Door Werner op
Ik vind dat jeugdhulp en de hele zorg daar niet hoort te liggen bij de gemeenteraad.
De gemeente moet een zakelijke afstand houden.
De intieme medische dossiers van de gemeenteraadsleden,wijkteams, vrijwilligers en de hele mikmak en hun partners,familie en kinderen zijn toch ook niet openbaar en worden toch ook niet besproken door de inwoners.?