of 59345 LinkedIn

Haagse kinderen krijgen smartphone

Duizend aankomende Haagse brugklassers die opgroeien in gezinnen met weinig geld krijgen een smartphone met toegang tot internet. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) overhandigt maandag de telefoons aan de eerste 250 kinderen.
18 reacties

Duizend aankomende Haagse brugklassers die opgroeien in gezinnen met weinig geld krijgen een smartphone met toegang tot internet. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) overhandigt maandag de telefoons aan de eerste 250 kinderen.

Uitleg

Zonder internetverbinding en mobiele telefoon missen jongeren de aansluiting met de digitale samenleving, vinden de initiatiefnemers. Het project wordt onder meer gefinancierd door de gemeente Den Haag, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, T-Mobile en Samsung. Alle kinderen krijgen bij de uitreiking van de telefoons uitleg over verstandig mobiel gedrag zoals de risico’s van sexting, verkeersveiligheid en het financieel verantwoord omgaan met de smartphone. Om ze te behoeden voor het maken van schulden via de mobiele telefoon, is het bellen naar het buitenland geblokkeerd evenals enkele betaalde sms-diensten. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door dit versta ik onder een betere samenleving ! op
De scholen communiceren met de app over examens etc......wie communiceert er nou niet mee ? En misschien hebben ze thuis ook geen computeraansluiting meer.Dus hartstikke oke dat ze dit doen ze zullen er zeker blij mee zijn. Dit soort goedheid zie ik graag dit is momenteel erg belangrijk.
Door Mark op
Leer ze eerst goed met elkaar communiceren zonder telefoons, buiten spelen, bevorder creativiteit en verveling op zijn tijd is helemaal zo slechts nog niet, dit leidt tot rust en creativiteit. Wat een onzin dit.
Door Marnix op
Iedereen kan in geldproblemen geraken. En dan ben je superblij met zo'n cadeau alle kinderen hebben zo'n ding en het is inderdaad nodig je kunt haast niet meer zonder.Sinds de decentralisatie zie je voornamelijk hardheid en gemeenheid dat vind ik ook. IK MAG U WEL MEVR. KLIJNSMA u laat goedheid zien. Niet alleendoor de smartphone uitdeling maar ga zo door als mens. Als voorbeeld voor vele anderen. U mag blijven.
Door Ronald op
Ik snap aldie negatieve reactie's niet zo goed ik vind het geweldig voor de haagse kinderen gunnen we niemand meer iets of zo ? Onderstaanden hebben allemaal geld voor eens martphone en geen geldproblemen dus ook geen inlevingsvermogen.
Door p op
@...kinderen van een smartphone afhouden... meen je dat? Tegnewoordig kan je geeneens je huiswerk maken zonder dat ding of lid zijn van een sportclub
Door Antoon Leurs (Management Consultant / Projectleider ) op
Wie maakt mij wakker? En als ik wakker ben: is er in de ambtelijke top echt niemand die deze vrouw behoed voor dit soort achterlijke acties? Wat zullen de ouders ervan vinden (terwijl die misschien heel veel moeite doen om ze van de smartphone af te houden ?)
Door Barend op
Ook Klijnsma wil nog even voor Sinterklaas spelen. Geliefde hobby van een PvdA-er
Door Nationalist op

Je kunt ze niet snel genoeg verslaafd maken aan gratis geld, zo fok je links stemvee.
Door p op
Van kinderen wordt verwacht dat ze:
-opzoekwerk doen op internet
-weten wat hun huiswerk/rooster is dat wordt geappt (of sport club etc. etc.)
-actief kunnen zijn in sociale netwerken

Dan is een kleine zakcomputer uitdelen niet zo gek in Nederland
Door Karel (ambtenaar) op
Ik heb op de kalender gekeken: nee, geen 01 april.
In m'n wang geknepen: nee, ik sliep niet maar was wakker.
Verkeerde medicijnen genomen? nee, ik gebruik helemaal geen medicijnen!
Dronken: nee ook niet. Zo nuchter als wat!!
Is het dan echt waar? Zeg dat het niet zo is!!