of 63082 LinkedIn

Haaglanden in hoger beroep over inkoop jeugdhulp

De jeugdhulpregio Haaglanden gaat in beroep tegen het vonnis van de kortgedingrechter over de aanbestedingsprocedure. De tien gemeenten, waaronder Den Haag, willen onduidelijkheden uit het vonnis helder krijgen, in het belang van het vervolgtraject.

De jeugdhulpregio Haaglanden gaat in beroep tegen het vonnis van de kortgedingrechter over de

inkoopprocedure van (hoog) specialistische jeugdhulp. De tien gemeenten, waaronder Den Haag, willen onduidelijkheden uit het vonnis helder krijgen, in het belang van het vervolgtraject.

Spoedappel

Dat schrijven de colleges van de tien inkopende gemeenten in een brief aan de betrokken gemeenteraden. ‘Dit spoedappel moet bijdragen aan duidelijke en gezamenlijke uitgangspunten, zowel voor de gemeenten als de jeugdhulpaanbieders’, aldus de Haagse wethouder Kavita Parbhudayal (Jeugd) namens de tien gemeenten.

 

Kostendekkende tarieven

De Haagse voorzieningenrechter vonniste vorige maand dat de gemeenten ervoor moeten zorgen dat de tarieven kostendekkend en reëel worden. In het lopende inkooptraject was daar volgens de aanbieders geen sprake van. De rechter stelde de aanbieders op in ieder geval dat punt in het gelijk. De gemeenten gaan er nu alles aan doen om met de jeugdhulpaanbieders tot overeenstemming te komen over de inkoop van jeugdhulp. ‘We stellen ons constructief op en willen er samen uitkomen’, aldus Parbhudayal.

 

Bemiddelingstraject

Het door de rechter geadviseerde bemiddelingstraject met de jeugdhulpaanbieders wordt gestart, zo hebben de gemeenten besloten. ‘Wij, de jeugdhulpaanbieders en de gemeenten, vinden het heel belangrijk om hier samen aan tafel uit te komen. We hebben een gezamenlijk doel’, aldus wethouder Parbhudayal.

 

Zonder obstakels

Sinds het vonnis hebben de jeugdwethouders en de aanbieders niet stilgezeten. Een delegatie van beide partijen voeren sindsdien gesprekken met elkaar. Eerste prioriteit is de continuïteit van zorg per 2020. De nieuwe inkoopcontracten zouden per 1 januari van kracht worden, maar daar heeft de rechter een streep door gezet. ‘Het is onze plicht en ons uitgangspunt om ervoor te zorgen dat iedereen de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. Lopende jeugdhulptrajecten en nieuwe aanvragen kunnen zonder obstakels moeten worden uitgevoerd en ingediend’, aldus wethouder Parbhudayal.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.