of 58952 LinkedIn

Groot offensief tegen eenzaamheid

De gemeente Amsterdam heeft onderzoek gedaan naar eenzaamheid binnen de gemeente. Een derde voelt zich matig eenzaam, bij meer dan 10 procent heeft de eenzaamheid ernstige vormen aangenomen.
3 reacties

Steeds meer mensen in Amsterdam voelen zich eenzaam. Meer dan een op de tien Amsterdammers ervaart dit in ernstige mate en een derde voelt zich ,,matig eenzaam'', blijkt uit onderzoek van de gemeente. De hoofdstad verwacht dat het aantal inwoners dat zich alleen voelt de komende jaren verder toeneemt en treft daarom maatregelen om dit tegen te gaan.

Ongezond
De aanpak van eenzaamheid is een nieuwe prioriteit in de Nota Volksgezondheid die het college van burgemeester en wethouders heeft vastgesteld. Mensen die zich alleen voelen lopen namelijk meer risico op gezondheidsproblemen, zoals depressie, hart- en vaatziekten en een ongezonde levensstijl. De komende tijd brengt een speciaal team het probleem verder in kaart, door bijvoorbeeld te kijken naar wie er precies eenzaam zijn. Naar verwachting komt het team volgend voorjaar met voorstellen over hoe de eenzaamheid kan worden aangepakt, zei een woordvoerster van verantwoordelijk wethouder Eric van der Burg. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jordan op
De deskundigheid en het verstand van mensen is overal even slecht daar maken ze hele grote fouten mee.
Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
Omdat megalomane bestuurders blijven streven naar groot, groter, grootst wordt de afstand tussen kiezers en gekozene steeds groter en afstandelijker, dus wordt de gewone kiezer steeds meer in de steek gelaten, dus eenzamer. Het wordt dan ook tijd dat de inwonertal gerelateerde fractiesubsidie van raadsfracties zo snel mogelijk tot het verleden gaat behoren en de gekozene gewoon weer zijn werk gaat doen en eindelijk eens gaat doen wat hij/zij zou moeten doen: zoals in Rotterdam al gebeurde, de eenzame burger in kaart brengen, opzoeken en een luisterend oor gaat geven dus aandachtr geven
Door Max op
Iemand kan eenzaam lijken in andermans domme hulpverleners oordelende ogen maar niet eenzaam zijn want heel veel personen zijn supergelukkig en gezond alleen met een aantal mensen om zich heen maar dat begrijpen ze niet.
Vraag altijd of iemand zich echt eenzaam voelt of hij een maatje en gezelschap wil en vooral of hij het goed vindt dat zijn persoonsgegevens worden doorgegeven aan iemand met wie een klik is.En geef nooit geen medische en gezins gegevens met foto zoals nu zo vaak het geval is vooral niet in de hele omgeving met de opdracht om contact te zoeken.
Want dat is echt heel erg dom.
Vraag,leer en luister eens naar iemand Mogroep want mensen liegen niet.
Je bent eenzaam of je bent het niet.