Advertentie
sociaal / Nieuws

Gratis graffiti verwijderen in Utrecht

Woningbezitters in Utrecht kunnen gratis door de gemeente graffiti van hun panden laten verwijderen. Dit zou gevoelens van onveiligheid doen afnemen.

30 mei 2013

Utrecht heeft genoeg van alle graffiti op panden in de stad. Daarom kunnen vanaf donderdag woningbezitters in de domstad gratis hun huis schoon laten maken door de gemeente.

Onveiligheid
De opgespoten teksten en tekeningen gaan volgens de gemeente vaak ,,hand in hand met zwerfafval en een gevoel van onveiligheid.'' Daarom maakt wethouder Mirjam de Rijk donderdagmiddag met een hogedrukspuit het eerste pand in de binnenstad schoon onder het motto Graffiti, mooi geweest!

Goedkoop schoonmaakcontract 

Woningbezitters in de stad kunnen vanaf donderdag hun huis gratis schoon laten maken door de gemeente. Utrecht zorgt zelf voor het reinigen van gemeentelijke panden. Voor winkeliers en andere ondernemers heeft de gemeente een goedkoop schoonmaakcontract geregeld.

Andere stadswijken
In de zomer bekijkt de gemeente het effect van het weghalen van alle graffiti uit het centrum. Aan de hand van de ervaringen in de binnenstad wordt een plan van aanpak voor de andere stadswijken gemaakt.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan
En nu ook volhouden: steeds het eerste begin van graffiti meteen weghalen. Ontmoedigingsbeleid helpt!
Sjoerd / http://www.pillowco.nl/ - kussens op maat
Goed initiatief, jammer dat het nodig is.
K Notenboom
Waarom beperken tot de binnenstad?
Advertentie