of 64621 LinkedIn

GGD stopt met seksuele voorlichting op school

De GGD Midden-Nederland houdt op met seksuele voorlichting op scholen en bezuinigt ook op de bestrijding van infectieziekten. Dit als gevolg van bezuinigingen.
Reageer

De GGD Midden-Nederland schrapt vanwege bezuinigingen de seksuele voorlichting op basis- en middelbare scholen. De organisatie heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Infectieziekten
Ook gaat er minder geld naar bestrijding van tbc en andere infectieziekten en stopt het zogenoemde netwerkonderzoek bij mensen met geslachtsziekten.
Besmetting

Tot nu toe spoorde de GGD sekspartners van patiënten op om te controleren of zij ook besmet waren met seksueel overdraagbare ziekten. Op die manier werd verdere besmetting zo veel mogelijk voorkomen. 

 

Bezuinigen

Onder de GGD-afdeling Midden-Nederland vallen plaatsen als Amersfoort, Nieuwegein en Zeist. De GGD-regio moet ongeveer 1 miljoen euro bezuinigen. GGD-Nederland voorziet veel meer bezuinigingen in het land. GGD-Nederland voorziet veel meer bezuinigingen in het land. Als de huidige plannen doorgaan, kan het neerkomen op tientallen miljoenen, zegt Laurent de Vries van GGD Nederland. Volgens hem heerst in het huidige politieke klimaat de gedachte dat mensen meer verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun eigen gedrag. Hij voorziet dat het aantal besmettingen daardoor zal toenemen.

 

Bilblebelt

Ook in meer landelijke gebieden is voorlichting en behandeling van geslachtsziekten volgens hem van belang. ,,Bijvoorbeeld in de 'biblebelt' wordt vaak helemaal niet over seks en seksualiteit gesproken. De kennis is er vaak minder groot. Voorlichting is dan dus belangrijk.''

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.