Advertentie
sociaal / Nieuws

GGD's sturen basisscholen brief over griep

GGD's in het noorden van het land bereiden basisscholen voor op de Mexicaanse griep die naar verwachting na de zomer een hoogtepunt bereikt. De GGD's in Drenthe, Groningen en Friesland wijzen scholen per brief op maatregelen die ze kunnen nemen om verspreiding van het virus te voorkomen.

12 augustus 2009
Dezelfde adviezen
De gezondheidsdiensten in de drie provincies adviseren de scholen om kinderen onder andere aan te leren de handen vaak te wassen met water en zeep en een hand voor de mond te houden als ze hoesten. Volgens een woordvoerder van de GGD Friesland gelden voor scholen tot nu toe dezelfde adviezen als voor andere instellingen in Nederland en hoeven zij geen bijzondere maatregelen te nemen.

Drenthe heeft hem al
Scholen in Drenthe hebben de brief al ontvangen, in Groningen en Friesland krijgen basisscholen de brief in de loop van de week. De GGD Noord-Holland stuurde de ruim driehonderd basisscholen in de provincie een mail met informatie over de griep.

Geen verlenging vakantie
In de noordelijke regio's gaan de basisscholen volgende week van start. Vorige week donderdag liet het ministerie van Volksgezondheid weten de schoolvakanties niet te willen verlengen om verspreiding van de Mexicaanse griep tegen te gaan.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie