of 59147 LinkedIn

Gevraagd: goede ideeën sociaal domein

Inwoners van Doesburg worden gevraagd met goede ideeën te komen om de zorg en ondersteuning in de gemeente te verbeteren. Voor de uitvoering van het winnende project is 10.000 euro beschikbaar.

Inwoners van Doesburg worden opgeroepen met goede ideeën te komen om de zorg en ondersteuning in de gemeente te verbeteren. Voor de uitvoering van het winnende project is 10.000 euro beschikbaar.

Beter of anders

‘Als ik burgers spreek, hoor ik altijd wel dingen die beter kunnen. Tot nu toe heb ik echter nog geen concrete ideeën gezien. Er wordt wel over gepraat, maar niet gedaan’, stelt wethouder Peter Bollen (PvdA, Wmo, Jeugd, werk en inkomen). Hoewel in de gemeentelijke verordening Wmo er via de Right to Challenge de nadrukkelijke mogelijkheid is om de gemeente uit te dagen, is dat tot nu toe nog niet gebeurd. ‘Met deze prijsvraag hoop ik inwoners te prikkelen met goede plannen te komen’, aldus Bollen. ‘Ik weet zeker dat mensen die betrokken zijn bij zorg of ondersteuning heel goed weten hoe het beter of anders kan.’


Innovatiepot

De gemeente heeft sinds de invoering van de Wmo 2015, Jeugdwet en Participatiewet een ‘innovatiepot’. In 2015 en 2016 is aan inwoners en instellingen gevraagd om met vernieuwende ideeën te komen om de zorg en ondersteuning te verbeteren. ‘Daar hebben toen alleen aanbieders op gereageerd’, aldus Bollen. Uit de inzendingen zijn een paar projecten gekozen die in de praktijk zijn gebracht, waaronder een project om vechtscheidingen te voorkomen. De prijsvraag staat dit keer alleen voor inwoners open; niet voor aanbieders.


Vernieuwende aspect

Bollen verwacht niet straks uit honderden ideeën te hoeven kiezen. ‘We zijn een klein stadje met 11.500 inwoners, maar ik ben heel benieuwd wat er los komt.’ Tot 28 mei kunnen ideeën worden ingediend. Een vakkundige jury beoordeelt de inzendingen op onder meer vernieuwende aspecten en brengt advies uit aan B&W. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.