of 63946 LinkedIn

'Gevoelige informatie jongeren Den Helder ligt op straat'

Beeld: Shuttersock
Beeld: Shuttersock

Privacygevoelige informatie over jongeren in Den Helder zou openbaar zijn geworden. De fractie van Behoorlijk Bestuur ontving signalen hierover via het eigen meldpunt en vraagt het college om uitleg.

Gevoelige informatie

Het Jeugd Onderwijs en Cultuurfonds (JOC) stelt bonnenboekjes beschikbaar voor bijvoorbeeld schoolreisjes, dansen of fotografie als het gezinsinkomen onvoldoende is. ‘Echter zijn wij middels een melding via ons meldpunt te weten gekomen dat er bonnenboekjes zijn verspreid met daarop namen van kinderen die niet op betreffende adres wonen’, schrijft Behoorlijk Bestuur op de eigen website. Het zou betekenen dat ‘persoonsgegevens feitelijk op straat liggen’ en gevoelige informatie in handen van derden is beland.

 

Verspreiding via gemeente

Het JOC, een onafhankelijke organisatie die geld krijgt van de gemeente, heeft geen gebruik mogen maken van de gegevens van de gemeente voor de verspreiding van de 1.100 bonnenboekjes, schrijft Noordhollands Dagblad. JOC-voorzitter Linda Koridon vertelt daarin ook dat de verspreiding van de boekjes daarom via de gemeente is gegaan.

 

Reactie gemeente

De Behoorlijk Bestuur-fractie wil onder andere van het college weten om hoeveel adressen het gaat, wat de gemeente gaat doen om dergelijke fouten te voorkomen en of de gegevens ‘alsnog door de gemeente met of zonder toestemming van gezinnen’ aan het JOC zijn gegeven. De gemeente is gevraagd om een reactie en laat weten eerst de raadsvragen te beantwoorden. Dat gebeurt niet meer deze week.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.