of 64204 LinkedIn

Gemeenteraad Ede stemt voor drie azc's

De vijf coalitiepartijen CDA, ChristenUnie, GemeenteBelangen, PvdA en D66 uit Ede stemden voor het voorstel en kregen daarbij steun van GroenLinks. Laatstgenoemde partij laat op Twitter weten dat ‘de meeste partijen het aangedurfd hebben hun verantwoordelijkheid te tonen.’
Reageer

De opvang van negenhonderd vluchtelingen in de gemeente Ede gaat door. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde in de nacht van donderdag op vrijdag in met het voorstel vluchtelingen in drie kleinschalige asielzoekerscentra onder te brengen.

Verantwoordelijkheid tonen
De vijf coalitiepartijen CDA, ChristenUnie, GemeenteBelangen, PvdA en D66 stemden voor het voorstel en kregen daarbij steun van GroenLinks. Laatstgenoemde partij laat op Twitter weten dat ‘de meeste partijen het aangedurfd hebben hun verantwoordelijkheid te tonen.’

Camping en zorgcentrum
In Ede dienen het voormalig zorgcentrum de Klinkenberg (vierhonderd plaatsen) en de leegstaande camping de Braamhorst (driehonderd plaatsen) als opvanglocaties. Op camping de Goudsberg in Lunteren worden tweehonderd mensen gehuisvest.

Vijf jaar
De gemeenteraad stelt 673.000 euro beschikbaar voor allerlei maatregelen om de azc's zo goed mogelijk in te passen, aldus de gemeente in een verklaring. Daarbij is er nauw overleg met omwonenden en andere belanghebbenden. Zo moeten er beslissingen worden genomen over onder meer afspraken met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) omtrent de bescherming van minderheden in asielzoekerscentra. Daarnaast wil de gemeente een einddatum voor de azc's: de opvanglocaties zijn er voor de duur van vijf jaar. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.