of 59130 LinkedIn

Gemeenten willen homo-ontmoetingsplekken ontmantelen

Parkeerterrein Ginkelse Zand bij Ede fungeert als homo-ontmoetingsplek
Parkeerterrein Ginkelse Zand bij Ede fungeert als homo-ontmoetingsplek

Zeker tien gemeenten proberen homo-ontmoetingsplaatsen te ontmantelen. Dit meldt de Volkskrant

Niet zichtbaar
Gemeenten worstelen volgens de Volkskrant met homo-ontmoetingsplekken. Seks in het openbaar is niet verbonden, maar 'schending van de eerbaarheid' wel. In de praktijk houdt dat in dat seksuele activiteiten niet zichtbaar mogen zijn vanaf de openbare weg. 


Hekken
Gemeenten waar homo-ontmoetingsplaatsen zijn proberen deze vaak aan het zicht te onttrekken door het plaatsen van hekken en het kappen van bosschage, en het uitdelen van boetes aan mensen die zich aanstootgevend of overlast gevend gedragen. Meermalen hebben rechters de straffen van tafel geveegd en gemeenten op de vingers getikt omdat zij niet de juiste juridische wegen hadden bewandeld.

Faciliteren
Kenniscentrum Movisie raadt de gemeenten aan de bosschages juist te laten groeien en meer maatregelen te nemen om de seksuele activiteiten uit het zicht te nemen. Gemeenten twijfelen er echter aan of ze deze activiteiten moeten faciliteren. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door hop bezoeker op
De reactie van de beleidsmedewerker en -adviseur spreken boekdelen. Los het pragmatisch op en pas het in bij locaties ver van de bewoonde wereld want sluiten helpt niet het verplaatst alleen maar naar plaatsen waar je het juist niet wilt hebben. Bij het Leijense bos in Bilthoven is het drukker geworden vanwege de sluiting van parkeerplaats Bosberg. Wil je het minder druk hebben in het Leijense bos kan dat alleen als de Bosberg heropend wordt.
Door bas (beleidsmedewerker) op
In Bilthoven bij het Leijense bos (dicht bij A27...) ook steeds mannen die daar rond 17 uur op de speeltoestellen met elkaar afspreken. Heel intimiderend en niet zo leuk voor de kinderen die daar spelen want die worden zo weggejaagd. Beboeten kan echter niet want ze doen niets strafbaars. Hoog tijd om dit te veranderen.
Door anoniem (Beleidsadviseur) op
BAH!

Groot gelijk om dit te ontmantelen, had al veel eerder gemoeten. Viespeukerij. En na ontmanteling goed toezicht houden en indien nodig optreden.

Boek samen een hotelkamer of zoiets, gewoon zoals nette mensen dit doen.

Relevante Parlementaire Dossiers