Advertentie
sociaal / Nieuws

Gemeenten reïntegreren minder

Het aantal mensen dat vorig jaar een baan probeerde te vinden via een zogeheten re-integratietraject is gedaald met ruim 17.000 tot bijna 230.000. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekendgemaakt.

27 augustus 2012

Eind 2011 volgden bijna 230 duizend personen in Nederland een re-integratietraject dat werd aangeboden door een gemeente. Dat waren er ruim 17 duizend minder dan een jaar eerder. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekendgemaakt.

Onder de 45

Het merendeel (6 op de 10) van de mensen met een re-integratietraject is jonger dan 45 jaar. Boven de 55 jaar zijn er relatief weinig mensen die aan de bak proberen te komen via re-integratie.

Bijstandsuitkering
Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de re-integratie van personen in de bijstand. Re-integratietrajecten zijn bedoeld om mensen weer aan het werk te helpen door bijvoorbeeld scholing, training of subsidie op een baan. Twee derde van alle personen met re-integratie heeft een bijstandsuitkering.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan
Die 17.000 minder is niet zo schokkend, UWV laat de werklozen liever doormodderen want dat is goedkoper. Jammer dat na de jaren waar het geld tegen de plinten op klotste op het directiekantoor, er nu geen stuiver meer over is om fatsoenlijk naar werk te begeleiden. Verder zijn gemeenten ook spaarzaam met trajecten bij de bijstand voor mensen met een vrij lange weg naar de arbeidsmarkt, in tegenstelling tot de afgelopen jaren waarin iedereen nog actief iets moest doen als tegendienst voor de uitkering.
J. Derckx
De overheid bezuinigt en legt de rekening bij provincie en gemeentes (want die hebben nog veel geld) voor deze kosten. Gemeentes, afhankelijk van politieke besturing werken nog wel/niet hieraan mee. Het UWV wil werk houden en doet zeer weinig om dit probleem op te lossen. Zo strandt ook dit plan onder invloed van Geld naar Europa
Advertentie