Advertentie
sociaal / Nieuws

Gemeenten op 1 juli verantwoordelijk voor schuldhulp

Alleen het wettelijk moratorium en de basisbankrekening laten nog op zich wachten. Staatssecretaris De Krom verwacht dat deze op 1 januari 2013 er zullen komen.

30 maart 2012

De Wet gemeentelijke schuldhulpverlening treedt op 1 juli in werking. Dat besluit is in het Staatsblad gepubliceerd. Gemeenten krijgen hiermee expliciet de verantwoordelijkheid om schuldhulpverlening uit te voeren.

Werkwijze vastleggen
Volgens de wet moeten gemeenten een plan opstellen waarin zij de werkwijze van de schuldhulpverlening vastleggen. Preventie moet hierin een belangrijke rol spelen. Mensen die zich met schulden melden bij de gemeente moeten binnen vier weken geholpen worden. Voor bedreigende schulden geldt een termijn van drie werkdagen.


Moratorium
Twee belangrijke punten in de wet gaan nog niet per 1 juli in. Het moratorium zal nog op zich laten wachten, omdat dat een wijziging van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering vereist. Die wetswijziging wordt voorbereid. Het moratorium is een afkoelingsperiode van een termijn van zes maanden, waarin schuldeisers geen mogelijkheid meer hebben om bijvoorbeeld beslag te leggen op het inkomen van de schuldenaar. Staatssecretaris De Krom verwacht dat het moratorium op 1 januari volgend jaar kan ingaan.

Bankrekening
Een ander instrument dat nog niet ingaat op 1 juli is de mogelijkheid om voor een schuldenaar een basisbankrekening te openen. Op deze bankrekening kan de klant niet rood staan. Het inkomen kan hierop gestort worden en ook de lopende rekeningen kunnen vanaf deze bankrekening worden betaald. Voor het instellen van de basisbankrekening is een wijziging in de Wet op het financieel toezicht nodig. De Krom verwacht dat ook dit op 1 januari 2013 rond is.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

R.Donker / dakloos
De politieke belazermoraal in Nederland



De afgelopen 26 jaar heeft de Nederlandse samenleving een zware economische tijd opgelopen dankzij de voortdurende CDA en PvdA regimes die onze bevolking geestelijk en financieel onderuit heeft gehaald.

Door de verzelfstandiging van woningcorporaties vanaf 1987 tot 1995 met de bruteringsoperatie toenemende aantallen dak en thuislozen zowel gezinnen als alleenstaanden door huisuitzettingen,door de duurdere huur en energie en ziektekosten en verlaging van de inkomens en door verhoging van belastingen en premies een toename van voedselbanken en inbreuken op de levens en gezinssfeer door relatiebreuken en echtscheidingen en sociale neergang.

Dit is met opzet gebeurd en met middelen die het menselijke verstand te boven gaan omdat dit sluipend is gebeurd via beleid middels de zogenaamde economische voorspoed en de daaraan gekoppeld de werk en consumptieslavernij die de burgers zoet moest houden en gelijk daar achteraan de veelheid van wet en regelgeving die uitlopen op pure betutteling en inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van jong en oud.

Dit gebeurde onder het bewind van de christelijke koopmanselite op het Binnenhof met de hand op de bijbel om zo een maakbare samenleving te creeren waar iedereen zich maar schikt naar de voorschriften van het CDA,PvdA en de andere politieke partijen die het parlement vertegenwoordigen,mocht u de gedachte hebben dat er een volksvertegenwoordiging aanwezig is in het parlement die voor uw belangen op komt zowel individueel of collectief dan kunt u dit gerust vergeten.

Zij hebben gezamenlijk de Nederlandse samenleving en alles wat opgebouwd is met noeste arbeid en met gemeenschapsgelden uitverkocht en u de burgerlijke inspraak ontnomen.

Elk lands economische en sociale ontwikkeling komt voort uit de voorgeschiedenis,wel u weet hoe onze geschiedenis eruit ziet,daarom heeft u nu demissionair Minister-President het al die tijd gehad over het VOC tijdperk met roof,bedrog en moord en de daaruit voorkomende graaiculturen tot op de dag van vandaag.

Onze "democratische maatschappij" is nu in handen gekomen van nationale banken,profit-instellingen en verzekeraars en multi-nationals die met uw gemeenschapsgelden overeind worden gehouden om zo via het maatschappelijk middenveld met zijn christelijke normen en waarden u onder de duim houden en uw leven en zelfstandig denken en handelen gaan controleren.

En dit gebeurt zonder Europese verdragen en de Universele Verklaring voor de rechten van de Mens na te leven en een ieder die hier tegen in protest gaat krijgt tegenwerking vanuit de politiek te verduren in zijn of haar persoonlijke levenssfeer en word het recht tot een zelfstandig bestaan ontnomen.

Werden onze lage landen en de bewoners in de 8ste eeuw na Christus gekerstend oftewel geevangeliseerd met het zwaard en het schild door de christelijke bezetters onder de bescherming van Graven en Hertogen en de legers die hun volgde,nu leggen de moderne christenen vertegenwoordigd in de culturele elite hun wil op aan het volk middels evangelische huurlingenlegers zoals het leger des heils e.a. met de chantage van geen bekering,dan ook geen onderdak,voedselvoorziening en medische zorg.

En daarbij word inbreuk in de persoonlijke levenssfeer middels de rechterlijke macht,sociale diensten en woningcorporaties en burojeugdzorg en reclassering niet geschuwd door onze dictatoriale en plunderende rijksoverheid.

Let wel, u heeft totaal niets te maken met het barbaarse VOC tijdperk en u hoeft u zich ook niet schuldig te voelen van wat er toen is gebeurd,dit kan allemaal op het conto geschreven worden van die christelijke koopmanselite die de aanzet gaf tot de plunderingen en vervolgingen van andere volkeren en bezettingen van andere gebieden.

Maar zij laten u wel voor de rekening opdraaien en wassen zelf hun handen in "christelijke onschuld" en spelen mooi weer met uw geld waar u werkend krom voor ligt en later als u bejaard bent dan word u weggeparkeerd achter de geraniums in een verzorgingshuis wachtend op was en voederbeurten en hopend op een dagje uit.

Advertentie