of 59250 LinkedIn

Gemeenten moeten onzichtbare jongere opsporen

De 66.000 'onzichtbare jongeren' die niet naar school gaan en ook niet werken, moeten dat wel gaan doen.
4 reacties

De 66.000 'onzichtbare jongeren' die niet naar school gaan en ook niet werken, moeten dat wel gaan doen. Het kabinet gaat met om te beginnen 35 gemeenten afspraken maken om de jongeren, die ook niet voor werkbegeleiding in beeld zijn bij uitkeringsinstantie UWV, op te sporen en aan de studie of het werk te zetten.

Meedraaien in samenleving
Dat schrijven de ministers van Sociale Zaken en van Onderwijs maandag aan de Tweede Kamer. De gemeenten moeten hun bestanden gaan vergelijken. Dat kan al wel bij jongeren tot 23 jaar, maar het gebeurt te weinig. Het kabinet wil ook dat er wordt gekeken naar de bestanden van jongeren tot 27 jaar. Gemeenten moeten vervolgens met scholen, werkgevers en UWV zorgen dat de jongeren gaan meedraaien in de samenleving. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Bert op
"Gemeenten moeten"
Makkelijk gedaan en gezegd en je hebt het gedelegeerd, weg is de verantwoordelijkheid.
Of het effectief is zien we later wel en stellen we zo nodig weer bij of draaien het weer terug.
het is nu effectief van ons bord.

Of gemeenten de kennis en kunde en de voorwaarden ,zijnde geld en andere mogelijkheden, hiervoor hebben lijkt van geen enkel belang te zijn.
Korte termijn aan jezelf denken en het handelen aan de gemeenten overlaten.

Dit is de ultime vorm van eigen kracht, leg het bij een ander en laat de ander met eigen kracht en minder financiële middelen het probleem oplossen.
Door Maret Celis (Mediator/Consultant) op
Ken in eigen streek aantal jongeren beneden de 23 jaar, die niet naar school gaan of werken. Ken zelfs jongeren die door mbo opleidingen worden geweigerd terwijl ze graag een beroepsopleiding hadden willen volgen. Zij worden al zo lang niet meer gezien. #nieuwebrilnodig
Door Gerrit (adviseur) op
Het dossier met zoekgeraakte stukken.
Door Govert op
Zowat dagelijks is de Minister van Sociale zaken in het nieuws. Zomaar de afgelopen dagen:
"Asscher wil onzichtbaren jongeren opsporen"
"Asscher wil meer 50 +ers aan het werk"
"Asscher wil stuwmeer bij UVW wegwerken".

Maar het blijken allemaal luchtballonnetjes en holle praatjes te zijn. Deze minister maakt niets klaar. Net zomin trouwens als zijn PvdA-partijgenoten Bussemaker op Onderwijs en Plasterk op Binnenlandse Zaken. #hollevaten