of 64231 LinkedIn

Gemeenten in problemen door huisvesting vluchtelingen

Ruim een kwart van de gemeenten verwacht oplopende wachttijden voor sociale huurwoningen, omdat ze meer vluchtelingen moeten huisvesten, blijkt uit onderzoek van de NOS.
12 reacties

Ruim een kwart van de gemeenten verwacht dit jaar problemen door het toenemende aantal vluchtelingen dat naar Nederland komt. De gemeenten zijn verplicht erkende vluchtelingen te huisvesten, maar het aanbod aan sociale huurwoningen is daarvoor op veel plaatsen niet toereikend.

Oplopende wachttijden
Voor alle woningzoekenden loopt daardoor de wachttijd op. 
Dit blijkt uit een rondgang van de NOS en de regionale omroepen. Het aantal vluchtelingen loopt op door de oorlogen in de wereld, zoals in Syrië en Somalië. Velen mogen om humanitaire redenen (voorlopig) blijven en moeten uit de asielzoekerscentra naar gewone woningen verhuizen. In de eerste helft van 2015 moeten de gemeentes 14.000 vluchtelingen huisvesten.

Meer dan verdubbeling
Gemeentes zijn volgens ene verdeelsleutel verplicht een bepaald aantal vluchtelingen op te nemen naar gelang het aantal inwoners. Voor komend jaar krijgen sommige gemeenten te maken met meer dan een verdubbeling van dat aantal, aldus de NOS. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Peter (politiek) op
Waar moeten deze mensen geplaats worden ? Op het binnenhof of het Malieveld misschien. Met alle respect, onze nederlanders kunnen met moeite een sociale woning krijgen, of staan vaak in de wachtrij. Daarom mijn mening, denk eerst aan het eigen volk !
Door spotvogel op

Vorig jaar weer 25.000 sloebers erbij, ruimte en geld zat hier.